Θέατρο-Ο Δημήτρης Μητσοτάκης παρουσιάζει τη θεατρική-μουσική παράσταση «Καυτή σούπα σε υπόγειο»

2016-03-17 16:37
Ο Δημήτρης Μητσοτάκης παρουσιάζει τη θεατρική-μουσική παράσταση «Καυτή σούπα σε υπόγειο»


Ο στιχουργός, συνθέτης, συγγραφέας και δημιουργός του συγκροτήματος 
«Ενδελέχεια», Δημήτρης Μητσοτάκης, παρουσιάζει την παράσταση «Καυτή σούπα σε υπόγειο», ένα έργο που βασίζεται στα βιβλία του Καυτή Σούπα και Υπόγειος (συνδημιουργία με τον Αλέξανδρο Σικιαρίδη). Πρόκειται για μια σύγχρονη, αντισυμβατική παράσταση, βασισμένη στην εκδοχή εκείνης που παρουσιάστηκε την περίοδο 2011-13 με νέα κείμενα και τραγούδια. Ένα μουσικό-θεατρικό δρώμενο με στοιχεία καμπαρέ, όπου τη σκηνή μοιράζονται ηθοποιοί και μουσικοί. Μια παράσταση φτιαγμένη για bar theatre, όπου οι θεατές παρακολουθούν πίνοντας το ποτό τους.

Ο πρωταγωνιστής ετοιμάζει και ανακατεύει την «καυτή σούπα» της ζωής του. Τα υλικά της, μικρές στιγμές και σπαράγματα συναισθημάτων. Απαγορευμένες φαντασιώσεις και επικίνδυνες εξομολογήσεις, σε ένα πλαίσιο που δεν διασαφηνίζει πλήρως τι είναι αληθινό και τι μυθοπλασία. Ο ήρωας διφορούμενος. Κάποιες φορές ταυτίζεται εντελώς με τα επεισόδια που αφηγείται, τα βιώνει σαν να συμβαίνουν εκείνη την στιγμή μπροστά στα μάτια του, και κάποιες άλλες αποστασιοποιείται εντελώς. Γεγονότα σκληρά και οδυνηρά αντιμετωπίζονται σαν απλές ιστορίες. Μια εξομολόγηση των πιο σκοτεινών πλευρών του ήρωα, όπου το φανταστικό και η μυθοπλασία ψηλαφίζουν τραυματικό, βιωματικό αλλά και την εμπειρική ωμότητα της πραγματικότητας με αυτοσαρκασμό και αδυσώπητο χιούμορ σε μια Ελλάδα που καταρρέει. Στο τέλος, ο ήρωας μοιράζει μερίδες της καυτής του σούπας που ετοιμάζει ζωντανά κατά τη διάρκεια της παράστασης στο κοινό έχοντας κάνει… το χρέος του.

Καυτή σούπα σε υπόγειοΗ παράσταση διαρκεί 100 λεπτά και είναι ακατάλληλη για ανηλίκους. Τραγούδια απ’ όλη τη μουσική πορεία του συγγραφέα παίζονται ζωντανά στην παράσταση.

Παίζουν: Δημήτρης Μικιός, Όλγα Πετίδου

Τραγούδι, κιθάρα: Δημήτρης Μητσοτάκης

Πιάνο: Μάριος Κωστάκης

Σκηνοθεσία: Δημήτρη Μητσοτάκης

Παραστάσεις: 20 & 27 Μαρτίου και 3 Απριλίου
Έναρξη: 21:30
Είσοδος : 12€ με μπύρα/κρασί 

1002 Νύχτες
Kαραϊσκάκη 10, Ψυρρή 
Τηλ. 210 3317 293

Πηγή : diastixo.gr