The Damnation Projekt – “Breathless” από το νέο cd “Reflections”

2016-11-27 22:16

 

 

 

 

 

 

 

Οι "The Damnation Project" είναι ένα σχήμα που σχηματίστηκε τον Οκτώβριο του 2009 στην Αθήνα από τους  Αγαθοκλή Μπακαρό (τύμπανα), Ιωάννη Κακάνη (πλήκτρα), και Ιωάννη Δεγδέκη (κιθάρα-φωνή). Αφού έπεσαν οι πρώτες ιδέες, ο Μιχάλης Κατσαρός  από το καλοκαίρι του 2009 συμπλήρωσε την ομάδα με το  μπάσο του! Στα μέσα Δεκεμβρίου 2009, είχαν ήδη ηχογραφήσει και μιξάρει 7 κομμάτια. Tον Ιανουάριο του 2010 κυκλοφόρησε το πρώτο DEMO, το οποίο στάλθηκε σε φίλους, περιοδικά, φόρουμ και πήρε κάποιες πολύ καλές κριτικές, για παράδειγμα από το Ελληνικό Metal Hammer, και από σελίδες διαδικτυακού μουσικού τύπου όπως τα: Rocking.gr, Rockway.gr, και άλλα. Στη συνέχεια ξεκίνησαν να παίζουν ζωντανά, από τον Ιούνιο του 2010, (μοιράστηκαν τη σκηνή γνωστών Αθηναικών μαγαζιών με μπάντες όπως οι Verbal Delirium, Ampm, Illusion Fades, Jullian’s Lullaby και πολλοί άλλοι) και να ηχογραφούν σε στάδιο προπαραγωγής περίπου 30 κομμάτια….

Το Δεκέμβρη του 2010, μετά από ένα πετυχημένο λάιβ ο τραγουδιστής και κιθαρίστας της μπάντας, Ιωάννης Δεγδέκης, αποφάσισε να μπει στο αεροπλάνο για την Καβάλα και να μην επιστρέψει ποτέ παρά μόνο για πρόβες και λάιβ.. Ακολούθως, η μπάντα αποφάσισε να σταματήσει τη συνεργασία της με τον Μιχάλη Κατσαρό και να συνεχίσει με τον μπασίστα, Γιώργο Πολύζο. Με αυτή τη σύνθεση η μπάντα ηχογράφησε τα 8 κομμάτια που συμπλήρωσαν τον πρώτο τους δίσκο, που κυκλοφόρησε το Μάη του 2012 από την Γαλλική Musea Records. Αμέσως μετά την ηχογράφηση του άλμπουμ, τον Αγαθοκλή στα τύμπανα διαδέχτηκε ο πολύ ολοκληρωμένος μουσικός, Στάυρος Γουλίδης.

Μέσα στο 2013 η μπαντα σταμάτησε τις ζωντανές εμφανίσεις στην Αθήνα, σχηματίστηκε εκ νέου από τον Ιωάννη στην Καβάλα και ηχογράφησε το 2ο βήμα του σχήματος. 8 Νέα κομμάτια υπο τον τίτλο “Smyrna” έψαξαν και βρήκαν καταφύγιο στην νεοσύστατη εταιρία από την Ελλάδα “Records on Top”, μία εταιρία από μουσικούς, για μουσικούς με πολλά σοβαρά ονόματα ήδη, στη δισκογραφία της! Το 2ο άλμπουμ της μπάντας, έγινε έχοντας στο «οπλοστάσιό της» τους Βασίλη Γκάντζιο στα τύμπανα, Μανώλη Σκαρμαγκά στα πλήκτρα, και Γιώργο Μελίτο στο μπάσο και κυκλοφόρησε αρχικά σε ηλεκτρονική μορφή τον Δεκέμβρη του 2014 και από το καλοκαίρι του 2015 και σε cd, αποκλειστικά στα λάιβ της μπάντας!

Η μπάντα ηχογράφησε στη συνέχεια στο Nemesis studio, στην Καβάλα, ένα από τα αρτιότερα και πληρέστερα στούντιο της χώρας, το 3ο της άλμπουμ, δίνοντας αυτή τη φορά ακόμη μεγαλύτερη έμφαση στον ήχο της, προσανατολιζόμενη σε καθαρά αναλογικούς τρόπους φυσικής αποτύπωσης του  ήχου των οργάνων στα πρότυπα των 70’s.. Το πρώτο κομμάτι του δίσκου, κυκλοφόρησε ανεξάρτητα και ηλεκτρονικά σαν single στις 24-6-2016 σε όλα τα ηλεκτρονικά καταστήματα πώλησης μουσικής, παγκοσμίως! Το full length album κυκλοφόρησε στις 28-1-2016. Αυτή τη στιγμή στα σχέδια της μπάντας είναι η κυκλοφορία 2 βίντεο κλίπ και τα πολλά live. Η μπάντα έχει ξεκινήσει την προώθηση των άλμπουμ της και θα συνεχίσει με εμφανίσεις κυρίως στη Β. Ελλάδα καθόλο το 2016. Ενδεικτικά , τον τελευταίο χρόνο έχει συμμετέχει σε πολλά φεστιβάλ όπως το Natuart , ανάμεσα σε ονόματα όπως ο Μίλτος Πασχαλίδης, το 7ο μουσικό φεστιβάλ Καλού Αγρού Δράμας, το φεστιβαλ του πανεπιστημιου Ξάνθης, μαζί με τους αναγνωρισμένους Tuber και έχει ήδη παίξει σε αρκετά μαγαζιά της Καβάλας (Taratsa sky bar, Μοιροβόλος) αλλά και μετρά ένα μίνι τουρ το χειμώνα του 2015 σε γειτονικές πόλεις (Καβάλα – Ξανθη – Κομοτηνή – Σερρες).

www.thedamnationproject.com

www.facebook.com/TheDamnationProject  

https://www.youtube.com/watch?v=pl8hYW0AztM

https://www.youtube.com/watch?v=cflaz5pKN-0

https://www.youtube.com/watch?v=kr0Hlg77NT4

https://www.youtube.com/watch?v=81QzEGBLyBw