Θάνος Τσιρίκος-Δύο χρυσά μετάλλια στο Μεσογειακό κύπελλο καταδύσεων

2016-07-26 10:21

Σπουδαίο αποτέλεσμα για τις ελληνικές καταδύσεις! Ο Θάνος Τσιρίκος κατέκτησε δύο χρυσά μετάλλια στο Μεσογειακό Κύπελλο Καταδύσεων. Το πρώτο το κατέκτησε στο αγώνισμα των 7.5 - 10μ. από πλατφόρμα στην κατηγορία Β', συγκεντρώνοντας 336.50 βαθμούς.

Στη δεύτερη θέση λιγότερο από ένα βαθμό πίσω του βρέθηκε ο Άγγλος (συμμετέχουν κι άλλες χώρες με ελεύθερη συμμετοχή, όπως η Αγγλία και η Ελβετία Κόνορ Φαν Νταλ (335.60), ενώ το χάλκινο μετάλλιο πήρε ο Λορίς Σεμπιάντε με 330.75 βαθμούς. Στο ίδιο αγώνισμα ο Μίνως Γιαννόπουλος κατέλαβε την 4η θέση με πολύ καλή εμφάνιση παίρνοντας βαθμολογία 305.05.

Το δεύτερο χρυσό μετάλλιο το κατέκτησε στο αγώνισμα 3μ. τραμπολίνο της Β' Κατηγορίας με 399.80 βαθμούς ύστερα από μία καταπληκτική εμφάνιση.

Ο έλληνας πρωταθλητής σε δηλώσεις του στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ, εμφανίστηκε ιδιαίτερα ευχαριστημένος από την συνολική του παρουσία σε όλες τις διοργανώσεις της φετινής σεζόν και έθεσε νέους στόχους για την συνέχεια.

"Ολοκληρώθηκε μία δύσκολη αγωνιστική χρονιά με τον καλύτερη τρόπο. Αγωνίστηκα για πρώτη φορά σε Πανευρωπαϊκό, έπιασα το όριο για το Παγκόσμιο του Καζάν και κατέκτησα δύο χρυσά μετάλλια στους Μεσογειακούς αγώνες του Μπολζάνο. Θέλω να ευχαριστήσω τον προπονητή μου κ. Πέτρο Φυρίγο, (Εθνικός προπονητής καταδύσεων) για την άψογη συνεργασία μας τα τελευταία 4 χρόνια, την Κολυμβητική ομοσπονδία Ελλάδος, καθώς και τΟν φυσιοθεραπευτή μου κ. Α. Μπουρνουσούζη. Συνεχίζω την σκληρή δουλειά, με στόχο μία καλή εμφάνιση και είσοδο στους τελικούς στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Νέων, που θα διεξαχθεί στο Καζάν".