Τα καθημερινά του Half Note 1 - 3 Μαρτίου

2022-02-23 15:46

TSAKAS / RAFALIDES / KLAMPANIS / KTISTAKIS
«Με τζαζ και πέρα από αυτήν με ένα supergroup»


Τέσσερις από τους πλέον ξεχωριστούς μουσικούς που ανέδειξε η τζαζ στην χώρα μας και διαπρέπουν παντού, σε μία σπάνια και πρωτότυπη μουσική συνεύρεση! Ένα μοναδικό και σπάνιο live, που έχουμε την χαρά να φιλοξενούμε στο Half Note Jazz Club  την Τρίτη 1η Μαρτίου στις 09.00μμ. Πρωταγωνιστές αυτού του all star κουαρτέτου, είναι ο σαξοφωνίστας Δημήτρης  Τσάκας, ο βιμπραφωνίστας Χρήστος Ραφαηλίδης, ο μπασίστας Πέτρος Κλαμπάνης  κι ο  ντράμερ Αλέξανδρος  Δράκος – Κτιστάκης.  Το νέο και ιδιαίτερο αυτό κουαρτέτο μπορείς εύκολα να το αποκαλέσεις supergroup  αφού αποτελείται από μουσικούς με έντονη παρουσία στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο, με  ποικίλες μουσικές προσλαμβάνουσες και πολυσυλλεκτικό ήχο.   Στη σπάνια αυτή και δημιουργική τους συνύπαρξη επί σκηνής,  θα εξερευνήσουν αρμονίες και ρυθμούς και θα μας διηγηθούν μια μουσική ιστορία που ξεφεύγει από τα κλισέ της τζαζ,  παρουσιάζοντας νέες συνθέσεις τους,  προσαρμοσμένες στον ιδιαίτερο ήχο του γκρουπ, καθώς και αγαπημένα αλλά όχι συνηθισμένα κομμάτια, δημιουργώντας πάντα με τα διαφορετικά ηχοχρώματα,  τοπία γεμάτα εκπλήξεις.  Αναμένουμε με ανυπομονησία ……….

 

Δημήτρης Τσάκας – σαξόφωνο

Χρήστος Ραφαϊλίδης –  βιμπράφωνο

Πέτρος Κλαμπάνης –  κοντραμπάσο

Αλέξανδρος Δράκος– Κτιστάκης – ντραμς

 

Ο Χρήστος Ραφαηλίδης, βιμπραφωνίστας και συνθέτης που ζει κι εργάζεται εδώ και πολλά χρόνια στην Νέα Υόρκη.  Ανάμεσα στα άλλα έχει πραγματοποιήσει σειρά εμφανίσεων στην Αμερική με την ορχήστρα ‘Epitaph’ του Charles Mingus, με συμμετοχή του μπασίστα Christian McBride υπό τον μαέστρο Gunther Schuller. Έχει παίξει επίσης με την ορχήστρα Jazz At Lincoln Center και τον Wynton Marsalis στο Lincoln Center στη Νέα Υόρκη. Συνεργάστηκε ακόμη με τον Ravi ColtraneDonny McCaslinRandy Brecker κα  https://www.manhattanvibes.com

Ο Δημήτρης Τσάκας είναι σαξοφωνίστας, συνθέτης και παραγωγός κι από τους σημαντικότερους μουσικούς της Ελληνικής τζαζ σκηνής. Έχει συνεργαστεί με τον Βαγγέλη Παπαθανασίου σαν σολίστας στο “Blade Runner anniversary album”. Έχει συνεργαστεί επίσης  με ορχήστρες όπως η ΚΟΑ και η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ με την οποία  και παρουσίασε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το “Charlie Parker with strings” αλλά και ηγείται πολλών μουσικών σχημάτων. www.dimitristsakas.com

Ο Πέτρος Κλαμπάνης είναι μπασίστας, συνθέτης, παραγωγός και καθηγητής μουσικής. Ο “Bass Ace” όπως τον αποκάλεσε το περιοδικό Bass Player! Έχει παίξει στις μεγαλύτερες σκηνές του κόσμουCarnegie Hall, Lincoln Center, Kennedy Center κ.α), έχει συνεργαστεί με μεγάλα ονόματα της τζαζ σκηνής, όπως οι Greg OsbyGilad HekselmanSnarky PuppyAntonio Sanchez κα. κι έχει εμφανιστεί μεταξύ άλλων στα μεγαλύτερα Φεστιβάλ του κόσμου όπως  North Sea Jazz Festival (Ολλανδία), XJazz (Γερμανία) κα. https://www.petrosklampanis.com

Ο Αλέξανδρος Δράκος -Κτιστάκης είναι από τους σημαντικότερους έλληνες ντράμερ κι εκφραστής της τζαζ σκηνής στην Ελλάδα, σπουδαίος ενορχηστρωτής, συνθέτης και καθηγητής μουσικής. Ως ντράμερ έχει  συνεργαστεί με πλήθος τζαζ, λάτιν τζαζ, φανκ και φιούζιον-τζαζ καλλιτέχνες απ’ όλο τον κόσμο. Επίσης επιμελείται και παρουσιάζει τη σειρά μουσικών εκπομπών- συναυλιών Light House Sessions (ΚΠΙΣΝ) καθώς και την εκπομπή «Μουσικοί Διάλογοι» στην Τηλεόραση της Βουλής.    https://www.facebook.com/AlexandrosDrakosKtistakis


ΙNFO

HALF NOTE JAZZ CLUB

Τριβωνιανού 17, Μετς

Πληροφορίες : 210 9213310 | Προπώληση: www.viva.gr

 

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 

ΤΡΙΤΗ 21:00

 

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ  12€


Για περισσότερες πληροφορίες: www.halfnote.gr & 2109213310

Πάππος / Ρακόπουλος / Λαμπράκης / Καρίπης 

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ – CΟNTEMPORARY CYCLADIC QUARTET

Πέμπτη 3 Μαρτίου 2022


Μια σύγχρονη ματιά στις ρίζες του ρεμπέτικου και στην συγγένειά του με άλλα χαρακτηριστικά είδη μουσικής, όπως τα μπλουζ ή τα φάδος. Μια προσέγγιση με ανοιχτούς αυτοσχεδιασμούς και αναπτύξεις ενταγμένες στα σύγχρονα ρεύματα της Jazz.               

Τέσσερις μουσικοί δημιουργοί, δεξιοτέχνες, με διαφορετικές καταβολές και ιδιαίτερη αγάπη στην παγκόσμια μουσική παράδοση, μας ταξιδεύουν με δικές τους συνθέσεις και αυτοσχεδιασμούς στα λιμάνια του κόσμου.   Στα Καφέ Αμάν της Σμύρνης, στις μελωδίες του Αιγαίου και στα μπλουζ της Νέας Ορλεάνης, εξερευνούν τη συγγένεια και τα όρια αισθητικής συνύπαρξης των διαφορετικών ιδιωμάτων. Ήχοι της Ανατολής, ισοκράτες, μακάμια και μόρια, συνδιαλέγονται αυτοσχεδιαστικά με τα μπλουζ και τις συγκερασμένες νότες της Δύσης.

Παλιά καφενεία της Σμύρνης και του Βοσπόρου, τεκέδες της Σύρου και του Πειραιά, λιμάνια όλου του κόσμου, περιθώριο και σκοτεινές συναλλαγές. Εδώ άνθισε η μουσική του υποκόσμου. Ρεμπέτικο, φάδος, μπλουζ, φλαμένκο και άλλα. Όλα μιλούν για τη φτώχεια, τον πόνο, την αδικία, όπως εκφράζεται στους στίχους και στις χαρακτηριστικά πεσμένες νότες.

Η Μουσική, από μηχανής θεά, εκτονώνει, ανακουφίζει με ένα είδος «μαγείας» και μυστηριακής δύναμης. Ανυψώνει την ψυχή των καλλιτεχνών και του κοινού.

 

Μανώλης Πάππος  – μπουζούκι

Βασίλης Ρακόπουλος – κιθάρα

Χάρης Λαμπράκης – νέι

Βαγγέλης Καρίπης  κρουστά

 

ΙNFO

HALF NOTE JAZZ CLUB

Τριβωνιανού 17, Μετς

Πληροφορίες – Κρατήσεις: 210 9213310 | Προπώληση: www.viva.gr

 

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 

ΠΕΜΠΤΗ 21:30

*Οι πόρτες ανοίγουν μία ώρα πριν την έναρξη των εκδηλώσεων, για την αποφυγή συγχρωτισμού και τη διευκόλυνση της ροής παρακαλούμε να προσέλθετε από εκείνη την ώρα.    

*Στις εκδηλώσεις η χρήση μάσκας κατά την είσοδο, την έξοδο και την μετάβαση στις τουαλέτες, είναι υποχρεωτική. 

 

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ  12€


Για περισσότερες πληροφορίες: www.halfnote.gr & 2109213310