Τα δύο βιβλία του Σωτήρη Πετρίδη το καλύτερο δώρο για τους θιασώτες του κινηματογράφου και της τηλεόρασης

2020-01-02 16:23

Τα δύο βιβλία του Σωτήρη Πετρίδη διατίθενται από την Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος. Τιμή: 10 ευρώ το ένα (συν ταχυδρομικά έξοδα). Παραγγελίες στο τηλέφωνο 6932089819.

«Σενάριο Μικρού Μήκους: Τεχνικές Συγγραφής Οπτικοακουστικών Αφηγήσεων»

Το βιβλίο «Σενάριο Μικρού Μήκους: Τεχνικές Συγγραφής Οπτικοακουστικών Αφηγήσεων» αποτελεί μία συστηματική προσέγγιση των βασικών πτυχών της σεναριογραφίας αναφορικά με τις αφηγήσεις ταινιών μικρού μήκους.

Στόχος του βιβλίου είναι να αποτελέσει βασικό εγχειρίδιο για επαγγελματίες υποψήφιους σεναριογράφους και θεωρητικούς σεναρίου που θέλουν να ασχοληθούν με τις οπτικοακουστικές αφηγήσεις μικρής διάρκειας.

Μέσα από τη μελέτη των βημάτων συγγραφής και δόμησης της πλοκής, αναλύονται τα χαρακτηριστικά της μικρής οπτικοακουστικής αφήγησης, καθώς και οι τρόποι ανάπτυξής της.

Το βιβλίο κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Σεναριογράφων Ελλάδος στη σειρά ΘΕΩΡΙΑ.

Βλ. επίσης: https://bookstream.eu/e-library/theory/61/


Τηλεοπτικό Σενάριο: Δομές και Τεχνικές Συγγραφής Μακράς Οπτικοακουστικής Αφήγησης

Το βιβλίο «Τηλεοπτικό Σενάριο: Δομές και Τεχνικές Συγγραφή Μακράς Οπτικοακουστικής Αφήγησης» αποτελεί μία μελέτη των αφηγηματικών δομών μακράς αφήγησης, ενώ παράλληλα δομείται ως ένα εγχειρίδιο που απευθύνεται τόσο σε έναν θεωρητικό σεναρίου, όσο και σε έναν επαγγελματία ή επίδοξο σεναριογράφο.

Μέσα από μελέτες δομών συγγραφής, τοσο της μεγάλης ιστορίας μίας σειράς, όσο και των επιμέρους επεισοδίων, αναλύονται τα χαρακτηριστικό της μακράς οπτικοακουστικής αφήγησης, καθώς και οι διαφορές της με τον κινηματογράφο.

Βλ. επίσης: https://bookstream.eu/e-library/theory/41/

 

Ώρα σε Βριλήσσια:

Επικοινωνία

Ραδιόφωνο Άνω Βριλησσίων radioanovrilissia@yahoo.com