Τα Άχρηστα Ελαστικά συνεχίζει να ανακυκλώνει ο Δήμος Βριλησσίων

2020-05-30 22:10

Πράξη συνεχίζει να κάνει ο Δήμος Βριλησσίων και η υπηρεσία Καθαριότητας-Ανακύκλωσης τη δέσμευση για εφαρμογή σύγχρονων πολιτικών προστασίας του περιβάλλοντος και βιώσιμης ανάπτυξης με την τακτική χωριστή συλλογή άχρηστων ελαστικών του δημοτικού στόλου και διοχέτευσής τους στο Σύστημα Οικολογικής Διαχείρισης ελαστικών της «ECOELASTIKA».

Στο πλαίσιο του τοπικού σχεδιασμού διαχείρισης αποβλήτων (ΤοΣΔΑ) με Διαλογή στην Πηγή (ΔσΠ), δύο νέες αποστολές ογδόντα (80) φθαρμένων και προς ανακύκλωση παλιών ελαστικών πραγματοποιήθηκαν από το δημοτικό αμαξοστάσιο προς το χώρο του Συστήματος Διαχείρισης την Τρίτη 19/5/20 και την Τρίτη 26/5/20.
Το ανακυκλώσιμο προς νέα αξιοποίηση υλικό παρέδωσαν ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Βιώσιμης Ανάπτυξης και Ψηφιακών Εφαρμογών, Αλέξης Μαυραγάνης και ο Προϊστάμενος της υπηρεσίας Καθαριότητας-Ανακύκλωσης κ. Θ. Καλλίτσης.

Ο Δήμαρχος Βριλησσίων κ. Ξενοφών Μανιατογιάννης τόνισε ότι ‘η Ανακύκλωση στην Πηγή των άχρηστων ελαστικών για χρήση ως νέα υλικά παραγωγής συμβάλλει στη στρατηγική μας για αποφυγή της ταφής περιβαλλοντική προστασία και ταυτόχρονα αξιοποίηση των απορριμμάτων της πόλης μας για ανάπτυξη, με οικονομική ωφέλεια του δήμου και των δημοτών, μέσω των μειωμένων δημοτικών τελών’.

⃰Οι εφαρμογές των προϊόντων ανακύκλωσης μεταχειρισμένων ελαστικών καλύπτουν μια μεγάλη γκάμα υλικών ανάλογα με την κοκκομετρία του τρίμματος ή της πούδρας καθώς και τον βαθμό καθαρότητας του υλικού.
Ενδεικτικές εφαρμογές στο https://ecoelastika.gr/telika-proionta-epeksergasias-elastikwn/

index tyre recycle