Συνεδρίαση της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων της Περιφέρειας Αττικής

2020-03-11 17:33

https://www.aftodioikisi.gr/wp-content/uploads/2020/03/syskepsi-koronoios2_645x.jpg

Συνεδρίαση της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων της Περιφέρειας  Αττικής

 

Γ. Πατούλης: «Η Περιφέρεια Αττικής είναι σε εγρήγορση και με Επιχειρησιακό Σχέδιο Ετοιμότητας – Με τον απαραίτητο συντονισμό και τη σωστή κατανομή των δράσεων επιτυγχάνουμε την καλύτερη προστασία των πολιτών και των εργαζομένων μας»

 

Διευρυμένη συνεδρίαση της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων της Περιφέρειας Αττικής υπό τον Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη, τη συμμετοχή Αντιπεριφερειαρχών, της Γενικής Διευθύντριας και των Διευθυντών Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας και στελεχών της Διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης αποφασίστηκε η κατάρτιση Επιχειρησιακού Σχεδίου της Περιφέρειας Αττικής στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνονται σε εθνικό επίπεδο για την προστασία από τον Κορωνοϊό.

 

Επιπλέον τίθεται σε εφαρμογή Σχέδιο Ελαχιστοποιημένης Λειτουργίας των υπηρεσιών. Προς την κατεύθυνση αυτή θα συγκεκριμενοποιηθούν οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου η Περιφέρεια Αττικής να αντεπεξέλθει στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων στη λειτουργία των υπηρεσιών της, που ενδέχεται να επέλθουν από την λήψη μέτρων ανάσχεσης του κορωνοϊού, όπως για παράδειγμα οι άδειες υπαλλήλων γονέων ανηλίκων.

 

Ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης ζήτησε να γίνει ο απαραίτητος συντονισμός και να υπάρξει σαφής κατανομή των αναγκαίων ενεργειών, με στόχο να χαρτογραφηθούν, τόσο το ανθρώπινο δυναμικό της Περιφέρειας Αττικής, όσο και τα θέματα αρμοδιοτήτων των υπηρεσιών και εποπτευόμενων φορέων, με έμφαση στις υπηρεσίες που δέχονται κοινό και αυτές που διενεργούν ελέγχους.

 

Προτεραιότητα θα δοθεί στη λήψη μέτρων προστασίας για εργαζόμενους και κοινό και στη διερεύνηση της δυνατότητας λειτουργίας των υπηρεσιών σε ένα μοντέλο «ελάχιστης λειτουργίας», εάν αυτό κριθεί αναγκαίο.  Επιπλέον δόθηκαν οδηγίες και διευκρινίσεις ώστε να επιτευχθεί ο απαραίτητος συντονισμός μεταξύ διοίκησης και προσωπικού, αλλά και η εξασφάλιση όλων των αναγκαίων υλικών ατομικής προστασίας. Ο Περιφερειάρχης ζήτησε να γίνει διανομή ειδών ατομικής προστασίας σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες και επισήμανε:

 

«Είμαστε σε επαγρύπνηση και παρακολουθούμε επισταμένα όλες τις εξελίξεις. Η Περιφέρεια Αττικής βρίσκεται σε εγρήγορση και επιχειρησιακή ετοιμότητα για την αποτελεσματική διαχείριση και αντιμετώπιση της κατάστασης που έχει προκαλέσει η εμφάνιση του κορωνοϊού στη χώρα μας, σύμφωνα πάντα με τις συστάσεις του υπ. Υγείας και του ΕΟΔΥ. Σε αυτό το πλαίσιο σήμερα συγκαλέσαμε τη Συνεδρίαση της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων της Περιφέρειας προκειμένου να υλοποιήσουμε συγκεκριμένες δράσεις και να σχεδιάσουμε τα αναγκαία μέτρα πρόληψης για την καλύτερη προστασία των πολιτών και των εργαζομένων. Το θέμα της αντιμετώπισης του κορωνοϊού απαιτεί διαρκή επικοινωνία και εγρήγορση, ώστε να εξασφαλιστεί η ετοιμότητα πρόληψης».

 

Να σημειωθεί ότι το συντονισμό της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων έχει αναλάβει ο Π. Ευσταθίου Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Διαχείρισης Κρίσεων.  Στη σύσκεψη συμμετείχε ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Αθ. Βαθιώτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Ν. Πέππας, οι χωρικοί Αντιπεριφερειάρχες  Δ. Νάνου, Β. Θεοδωροπούλου Μπόγρη, Σ. Αντωνάκου, Λ. Κεφαλογιάννη, Γ. Δημόπουλος, Αθ. Αυγερινός, Λ. Κοσμόπουλος και Α. Λεωτσάκος. Επίσης έλαβαν μέρος ο Ι. Νέγκας  (Δ/νση Δημόσιας Υγείας ΠΕΔΑ), ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Αττικής Ι. Σελίμης, η Γενική Διευθύντρια Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας κα Α. Μεγάλου και οι Προϊστάμενοι των Διευθύνσεων Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Αττικής κ. κ. Αθ. Ζάμπας, Ευ. Θωμά, Ι. Κλεινάκης, Ευγ. Μηλιώνη, Ν. Σοφός, Κ. Ευαγγελόπουλος.