Συνεδρίαση ΣΤΟ Πολιτικής Προστασίας Δήμου Βριλησσίων για τη θερινή περίοδο

2017-05-05 13:21

Πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη 4 Μαΐου, στο Δημαρχείο Βριλησσίων, ενόψει της επερχόμενης θερινής-αντιπυρικής περιόδου, η συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας με αντικείμενο τον συντονισμό και οργάνωση των υπηρεσιών και φορέων που εμπλέκονται στο έργο της αντιμετώπισης των πυρκαγιών.

Στη συνεδρίαση, παρουσία του Δημάρχου Ξενοφώντα Μανιατογιάννη και του Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος & Καθαριότητας Αλέξη Μαυραγάνη, παραβρέθηκαν: ο Διοικητής του 12ου Πυροσβεστικού Σταθμού Αντιπύραρχος κ. Κώστας Ιωάννης, ο Υποπυραγός κ. Κλάδης Ανδρέας, ο Διοικητής του 9ου Πυροσβεστικού Σταθμού Πύραρχος κ. Ράπανος Αλέξης, ο κ. Χαχλάκης Τάσος από την Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, ο κ. Π. Φυκίρης ως εκπρόσωπος του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπλασης Πεντελικού (ΣΠΑΠ) και οι επιχειρησιακά υπεύθυνοι Α. Βιρβίλης και Α. Κοντομάρης.

Στη συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε ανάλυση των σχεδίων των εμπλεκόμενων φορέων σε σχέση με την επιχειρησιακή ετοιμότητα, την κατάσταση του εξοπλισμού και τον έλεγχο των οχημάτων, καθώς και των θεμάτων που αφορούν αποκλειστικά τον Δήμο όπως οι προσλήψεις του εποχικού προσωπικού, ο συντονισμός των εθελοντών, ο καθαρισμός των οικοπέδων κ.α.

Συμφωνήθηκε δε να δοθεί ιδιαίτερη βάση στην ευαισθητοποίηση των δημοτών για τους κινδύνους από τις δασικές πυρκαγιές και τους τρόπους πρόληψης.