Συνεδρίαση Σ.T.O. Πολιτικής Προστασίας Δήμου Πεντέλης για την αντιμετώπιση των έκτακτων προβλεπόμενων χιονοπτώσεων

2016-11-28 18:13

Συνήλθε σήμερα Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016 το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Δήμου Πεντέλης, έπειτα από την υπ. αρ. 21705/24.11.2016 έγγραφη πρόσκληση του Δημάρχου Πεντέλης Δημήτριου Στεργίου-Καψάλη με αντικείμενο τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων για θέματα Σχεδιασμού και Δράσεων Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση των έκτακτων προβλεπόμενων χιονοπτώσεων.

            Ο Πρόεδρος του Σ.Τ.Ο. και Δήμαρχος Πεντέλης, ανοίγοντας τη συνεδρίαση ευχαρίστησε τους παρισταμένους για τη συμμετοχή τους στο Σ.Τ.Ο. και τους ενημέρωσε ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν στο διαδίκτυο από την Ε.Μ.Υ. για την πρόβλεψη του καιρού, πιθανολογείται χιονόπτωση στα όρια του Δήμου κατά τις προσεχείς ημέρες.

            Με βάση τον υπάρχοντα στρατηγικό σχεδιασμό του Δήμου για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω χιονοπτώσεων, δόθηκαν οδηγίες προς του Τοπικούς Αντιδημάρχους για τον έλεγχο του μηχανολογικού εξοπλισμού. Ο Δήμαρχος επέστησε την προσοχή για την επαρκή στελέχωση των μηχανημάτων από εθελοντές και υπαλλήλους του Δήμου και ζήτησε τη συνεργασία από τους παριστάμενους εκπροσώπους της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής και για τη συμμετοχή τους στο κλείσιμο των περιμετρικών δρόμων σε περίπτωση έντονης χιονόπτωσης. Επισήμανε επίσης ότι για την επιτυχία του στόχου της αντιμετώπισης της χιονόπτωσης, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η άρτια λειτουργία του Κέντρου Επιχειρήσεων και ζήτησε τη συνεχή επαφή όλων των εμπλεκομένων με το Κέντρο Επιχειρήσεων.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν:

Ο Δήμαρχος Βριλησσίων  κ. Ξενοφών Μανιατογιάννης, ο Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π. κ. Βλάσσης Σιώμος, από την Περιφέρεια Αττικής ο κ. Αναστάσιος Χαχλάκης, ο Αντιπρόεδρος Δ.Σ Σπατών Αρτέμιδος και Μέλος Δ.Σ. Σ.Π.Α.Π. κ. Πέτρος Πουλάκης, ο Αναπληρωτής Διοικητής του Νοσοκομείου Αμαλία Φλέμινγκ κ. Ιωάννης Μιχαλούκος, ο Αναπληρωτής Διοικητής του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης κ. Ευάγγελος Τριγώνης, από   τα Αστυνομικά Τμήματα Μελισσίων και Πεντέλης η κα Αικατερίνη Δούκα και ο κ. Δημοσθένης Πλεξουσάκης, την Τροχαία Κηφισιάς ο κ. Απόστολος Μπαντής, ο Διοικητής του 12ο Π.Σ. Αθηνών κ. Ιωάννης Ζαμάνης, από τον 9ο Π.Σ. Αθηνών ο Πυραγός Ιωάννης Αρτοποιός, ο Υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας Δήμου Βριλησσίων κ. Αναστάσιος Βιριβίλης, από τον Σ.Π.Α.Π. οι κ.κ. Σπύρος Δημητρίου και Φωτεινή Γιαννακοπούλου, το Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Πεντέλης ο κ. Νίκος Λιάκος, το Σύλλογο Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Πεντέλης η κα Κέλλυ Διακομανώλη, από τον Δήμο Πεντέλης ο Τοπικός Αντιδήμαρχος Δ.Κ. Μελισσίων κ. Ηλίας Τσουχνικάς, ο Τοπικός Αντιδήμαρχος Δ.Κ. Ν. Πεντέλης κ. Γεώργιος Μουαμελετζής, ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας κ. Ιωάννης Ξανθάκος, ο προϊστάμενος της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Αναστάσιος Χριστίδης και υπάλληλοι του Δήμου.