Συναυλία με τη "Μπάντα της ΣΤΡΟΦΗΣ" στη Ζάκυνθο

2016-07-14 09:54

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

8 Ιουλίου 2016

Το ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ για έκτη συνεχή χρονιά, παράλληλα με την κατασκηνωτική περίοδο των παιδιών της Θεραπευτικής Κοινότητας ΣΤΡΟΦΗ,  με την αρωγή του Δήμου Ζακύνθου και τη συνεργασία του Πολιτιστικού Συλλόγου «Ερωτόκριτος» της κοινότητας Σκουλικάδου του Δήμου Ζακυνθίων, θα προβεί σε παρέμβαση ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας με την πραγματοποίηση συναυλίας και με περίπτερο ενημέρωσης από το Σύλλογο Οικογένειας του ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ.

Το Σάββατο 16 Ιουλίου και ώρα 21.00 στην πλατεία Σολωμού, η μουσική μπάντα της ΣΤΡΟΦΗΣ, ένα νεανικό συγκρότημα που αποτελείται από παιδιά και προσωπικό του ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ θα αγκαλιάσει μουσικά με ένα ρεπερτόριο ελληνικού έντεχνου και ροκ τους κατοίκους του νησιού, μεταδίδοντας το μήνυμα του ΚΕΘΕΑ για την Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών “Χωρίς εσένα αποκλείεται”.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Η Ζάκυνθος,  εγγράφεται πια ως αγαπημένος προορισμός του ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ αφού  συνδέει σχέση εκτίμησης και φιλίας με την τοπική αυτοδιοίκηση, τους πολιτιστικούς θεσμούς της περιοχής και εγκάρδιους φίλους - κατοίκους της περιοχής.
Παρά την απουσία μόνιμης συμβουλευτικής ή θεραπευτικής δομής σχετικά με την πρόληψη και την αντιμετώπιση της χρήσης ναρκωτικών ουσιών στη Ζάκυνθο, οι τοπικές αρχές δίνουν σταθερά το βήμα στο ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ για την υλοποίηση κοινωνικών παρεμβάσεων παρέχοντας έγκυρη ενημέρωση για  δυνατότητες πρόληψης και θεραπείας στους ανθρώπους που χρειάζονται βοήθεια, τόσο στις δομές του ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ όσο και σε δομές άλλων θεραπευτικών προγραμμάτων του ΚΕΘΕΑ.

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργο και τις δράσεις του προγράμματος, πλοηγηθείτε στους παρακάτω ιστοτόπους:

www.kethea-strofi.gr, www.facebook.com/ketheastrofi

 

 

 

 

 

Λίγα λόγια για το ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ

Το Θεραπευτικό Πρόγραμμα ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ) www.kethea.gr είναι ένα πρόγραμμα εξωτερικής παρακολούθησης και η απεξάρτηση συντελείται μέσα από ποικίλες ψυχοκοινωνικές δραστηριότητες, αξιοποιώντας κυρίως τις αρχές του μοντέλου των Θεραπευτικών Κοινοτήτων.

Το ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας διαθέτει ξενώνα φιλοξενίας που υποδέχεται και υποστηρίζει  τα παιδιά και τις οικογένειές τους που προέρχονται από την επαρχία και θέλουν να κάνουν την προσπάθεια τους για απεξάρτηση. Από τα πρώτα βήματα μέχρι το στάδιο της Επανένταξης και της ολοκλήρωσης.

Ολοκληρωμένες παρεμβάσεις παρέχονται στα Δικαστήρια Ανηλίκων Αθήνας και στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα.

Το πρόγραμμα είναι «στεγνό», δωρεάν, και χωρίς λίστες αναμονής.

ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ
Φλωρίνης 15
112 51 Αγ. Παντελεήμονας Αχαρνών
Ε info@kethea-strofi.gr
W www.kethea-strofi.gr
 

Για τους έφηβους
Τ
210 8820277

Για τους γονείς
Τ
210 8840862