Συνάντηση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και στελεχών της Περιφέρειας με τον δήμαρχο Μαραθώνα Σ. Τσίρκα και εκπροσώπους κατοίκων για το ΧΥΤΥ Γραμματικού

2019-10-24 18:19

https://www.capital.gr/Content/ImagesDatabase/p/1000x563/crop/both/a5/a5b135f615124b639ccbb88fdc79f2f1.jpg?quality=80&404=default&v=7

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και στελεχών της Περιφέρειας με τον δήμαρχο Μαραθώνα Σ. Τσίρκα και εκπροσώπους κατοίκων για το ΧΥΤΥ Γραμματικού

Γ. Πατούλης: Προχωράμε στη σύσταση Ειδικής Επιτροπής με τη συμμετοχή όλων των πλευρών για την αναζήτηση μιας δίκαιης, ρεαλιστικής και βιώσιμης λύσης

 

Μετά από πρόσκληση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη πραγματοποιήθηκε χθες συνάντηση και πολύωρη συζήτηση με τον δήμαρχο Μαραθώνα Σ. Τσίρκα, εκπροσώπους φορέων, κατοίκων και υπηρεσιακών στελεχών της Περιφέρειας για το ζήτημα της λειτουργίας του ΧΥΤΥ Γραμματικού.

 

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ετέθησαν μια σειρά από ζητήματα από την πλευρά του δήμου, μελών του Δ.Σ. Μαραθώνα, των κατοίκων και των εκπροσώπων των φορέων της περιοχής.

 

Στα επιχειρήματα αυτά τα στελέχη των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής έδωσαν απαντήσεις.

 

Μετά από εισήγηση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη αποφασίστηκε η σύσταση Ειδικής Επιτροπής με τη συμμετοχή στελεχών της Περιφέρειας, του δήμου και εκπροσώπων κατοίκων και φορέων. Αντικείμενο της Επιτροπής θα είναι η εξέταση και η αξιολόγηση σημείων στα οποία εμφανίζεται απόκλιση θέσεων και απόψεων.

 

Η  Επιτροπή αποφασίστηκε σε διάστημα ενός μήνα να έχει καταλήξει σε συγκεκριμένα συμπεράσματα και θέσεις. Στο πλαίσιο της συνάντησης συμφωνήθηκε και από τις δύο πλευρές να επικρατήσει κλίμα ψυχραιμίας και νηφαλιότητας και να μην υπάρξουν αιφνιδιασμοί από καμία πλευρά, προκειμένου να επιτευχθεί μια αποτελεσματική διέξοδος στο ζήτημα.

 

Με ειλικρίνεια και υπευθυνότητα θα βρούμε λύσεις που θα πάνε την τοπική κοινωνία μπροστά

 

Ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης με αφορμή τη συνάντηση επισήμανε:

«Προχωράμε στη σύσταση Ειδικής Επιτροπής με τη συμμετοχή όλων των πλευρών για την αναζήτηση μιας δίκαιης, ρεαλιστικής και βιώσιμης λύσης. Όλοι μαζί θα προχωρήσουμε σε λύσεις που θα κάνουν καλό στην Αττική. Λύσεις νόμιμες και ασφαλείς για το περιβάλλον.

Σήμερα έγινε η αρχή μιας ουσιαστικής διαβούλευσης η οποία έπρεπε να έχει ξεκινήσει εδώ και πολλά χρόνια. Στόχος μας είναι εποικοδομητικός διάλογος, η σύνθεση απόψεων και όχι άσκοπες αντιπαραθέσεις που δεν οδηγούν πουθενά.

Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι ως νέα Διοίκηση ήρθαμε για να λύσουμε προβλήματα και όχι για να επιτρέψουμε την παράταση καταστάσεων, που επιβαρύνουν την καθημερινότητα των πολιτών της Αττικής. Με ειλικρίνεια και υπευθυνότητα θα βρούμε λύσεις που θα πάνε την τοπική κοινωνία μπροστά».

 

Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκτός από τον Περιφερειάρχη Αττικής και τον Δήμαρχο Μαραθώνα, οι : Ν. Πέππας-Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών, Β. Κόκκαλης-Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας, Γ. Σελίμης-Εκτελεστικός Γραμματέας Περιφέρειας, Θ. Κατσιγιάνννης- εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος, Ψαρουδάκης Ελευθέριος -στέλεχος Υπουργείου Ανάπτυξης αρμόδιο για χρηματοδοτούμενα έργα της Ε.Ε., Ελένη Βελγάκη-Διευθύντρια Αναπτυξιακών έργων Περιφέρειας, Αλέξανδρος Καλογερόπουλος-Διευθυντής Τεχνικών Έργων Περιφέρειας, ο επιστημονικός σύμβουλος της Περιφέρειας σε θέματα διαχείρισης απορριμμάτων Β. Μιχαλόπουλος, ο Προϊστάμενος της Νομικής Υπηρεσίας Π. Δημητρόπουλος, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Περιφέρειας Αττικής Κ. Φλώρος, ο Στάμος Χρήστος-Αντιδήμαρχος Δικτύων και Καθαριότητας, Λαπαρού Δήμητρα-Δημοτική σύμβουλος Μαραθώνα, Αραμπατζή Θεοδώρα-Προϊσταμένη τμήματος υδραυλικών της Διεύθυνσης Τεχνικών έργων, Παγωτέλης Ευστράτιος-Διευθυντής Πάρκων και Αλσών της Περιφέρειας, Σοχωράκης Διονύσης-Αντιπρόεδρος Περιβαλλοντικού Συλλόγου Βαρνάβα, Καζαζάκης Δημήτρης-Πρόεδρος του Συλλόγου «Κέντρο Βιωσιμότητας και Περιβάλλοντος Β.Α. Αττικής, Στεφανίδης Νικόλαος-Δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση», Κούτρα Ηλέκτρα-Δικηγόρος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Παπαδιγενόπουλος Κωνσταντίνος-Επικεφαλής κατοίκων Μαραθώνα, Παπαστασινόπουλος Νίκος-νομικός σύμβουλος Δημάρχου Μαραθώνα, Κυπαρίσσης Ευάγγελος-Αντιδήμαρχος Μαραθώνα, Τσίρκας Κώστας-δημοτικός σύμβουλος Μαραθώνα, Λιούτα Κατερίνα-εκπρόσωπος ομάδας πολιτών «Εν δράσει», Σαλιάρη Αργυρώ-Εκπρόσωπος του συλλόγου ΣΕΣΙ.