Συνάντηση-Σύσκεψη του Πυροσβεστικού Σώματος

2018-06-07 16:26

Ο Δήμαρχος Πεντέλης κ. Στεργίου – Καψάλης Δημήτριος συνοδευόμενος από τον Προϊστάμενο της Δ/νσης Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, κ. Ξανθάκο Ιωάννη παραβρέθηκαν στη συνάντηση - σύσκεψη του Πυροσβεστικού Σώματος που συγκάλεσε την Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018 ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Σωτήριος Τερζούδης, στις εγκαταστάσεις του Ε.Σ.Κ.Ε. στο Χαλάνδρι (Ριζαρείου 1 & Μικράς Ασίας).

Στη σύσκεψη παρεβρέθηκαν ο αν. Υπουργός Προστασίας Πολίτη, κ. Νικόλαος Τόσκας, ο Γ.Γ. Πολ. Προστασίας κ. Ιωάννης Καπάκης, ο Γ.Γ. Δημ, Τάξεως κ. Δημήτριος Αναγνωστάκης, ο Αρχηγός Ελληνικής Αστυνομίας Αντ/γος κ. Κωνσταντίνος Τζουβάλας, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού, εκπρόσωποι των Δ/νσεων Δασών και Δασαρχείων, ανώτατοι και ανώτεροι  αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων, του Πυροσβεστικού Σώματος και της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ο Δήμαρχος Πεντέλης κ. Στεργίου – Καψάλης Δημήτριος στην εκτενή τοποθέτησή του, επεσήμανε τον προληπτικό ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στον αγώνα για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών. Τόνισε ότι η καλή οργάνωση των ομάδων πυροπροστασίας με συνεχή στελέχωση των πυροφυλακείων, άρτια λειτουργία του Κέντρου Επιχειρήσεων και του μηχανολογικού εξοπλισμού θα συμβάλουν μαζί με τις υδατοδεξαμενές των ελικοπτέρων ERKSON στην άμεση αντιμετώπιση οποιασδήποτε πυρκαγιάς εκδηλωθεί στα όρια του Δήμου. Ο Δήμαρχος επίσης ανέδειξε την κακή κατάσταση των δασικών δρόμων καθώς επίσης και τους κινδύνους που εγκυμονούν τα Αστικά δάση.

            Κλείνοντας την ομιλία του, τόνισε πως για να είμαστε αποτελεσματικοί στην αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών απαιτείται συντονισμός και συνεργασία όλων των φορέων, υπενθυμίζοντας ότι «η καλλίτερη πυρκαγιά είναι αυτή που δεν μαθαίνεις» αφού έχει αντιμετωπιστεί επιτυχώς εν τη γενέσει της.