Συγχαρητήρια του Δημάρχου Βριλησσίων Ξ. Μανιατογιάννη στα υπηρεσιακά στελέχη και εθελοντές της Πολιτικής Προστασίας

2016-07-07 17:56

Οι υπηρεσιακές και εθελοντικές δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας Βριλησσίων, ταυτόχρονα με τη διαρκή καλή εκτέλεση των καθηκόντων τους φύλαξης του Περιαστικού Δάσους Βριλησσίων (Θεόκλητος), από την Πέμπτη 23/06 έως και το Σάββατο 02/07/2016 συνέβαλαν αποφασιστικά, σύμφωνα με τις οδηγίες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, είτε στην άμεση κατάσβεση είτε στον έλεγχο και εν συνεχεία κατάσβεση πέντε (6) συμβάντων εκδήλωσης πυρκαγιών, εντός και εκτός Αττικής.

Πιο συγκεκριμένα μικτά υπηρεσιακά και εθελοντικά κλιμάκια της Πολιτικής Προστασίας Βριλησσίων έσπευσαν να συνδράμουν στα εξής συμβάντα:

  • Σε εκδήλωση πυρκαγιάς στο Κτήμα Καρελλά πλησίον του κτήματος Συγγρού στο Μαρούσι, το μεσημέρι της Πέμπτης 23/06/2016.
  • Σε εκδήλωση πυρκαγιάς στο Ντράφι, στις 2.30 π.μ. της Παρασκευής 24/06/2016.
  • Σε εκδήλωση νέας πυρκαγιάς στο Κτήμα Καρελλά ,πλησίον του κτήματος Συγγρού, στο Μαρούσι, το μεσημέρι του Σαββάτου 25/06/2016
  • Στην εκδήλωση της μεγάλης πυρκαγιάς στο Στεφάνι Δερβενοχωρίων του Νομού Βοιωτίας, τη νύχτα του Σαββάτου 25/06/2016, περιοχή στην οποία λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης η υπηρεσία παρέμεινε επί 12ωρο μέχρι το πρωινό της 26/06/2016, συνδράμοντας μαζί με δυνάμεις αρκετών Ο.Τ.Α. τις αγωνιώδεις αγόγγυστες προσπάθειες της Πυροσβεστικής για περιορισμό, έλεγχο και τελικά πλήρη κατάσβεση της μεγάλης φωτιάς.
  • Στην εκδήλωση φωτιάς από κεραυνό στην εκτός σχεδίου περιοχή όπισθεν του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου στο Μαρούσι το απόγευμα της Τρίτης , όπου το μικτό εθελοντικό κλιμάκιο της Πολιτικής Προστασίας Βριλησσίων κατέφθασε πρώτο στο σημείο και υπό τις οδηγίες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και τη συνδρομή οχημάτων της  Πυροσβεστικής, του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπλασης Πεντελικού (ΣΠΑΠ) και όμορων Ο.Τ.Α. έσβησαν εν τη γενέσει της την εστία πυρκαγιάς στην εκτός σχεδίου πευκόφυτη περιοχή.
  • Σε εκδήλωση πυρκαγιάς στην Παλλήνη, πλησίον οικιών, το μεσημέρι του Σαββάτου 02/07/2014.

Ο Δήμαρχος και η Δημοτική Αρχή συγχαίρουν θερμά τα υπηρεσιακά στελέχη και, ιδιαίτερα, τους εθελοντές μέλη της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βριλησσίων για τη συνεχή επαγρύπνηση και παρουσία τους στο πεδίο πυροφύλαξης του Δάσους Θεόκλητου και, ταυτόχρονα, για την άμεση αρωγή και αποτελεσματικότητά τους όπου ζητήθηκε η συνδρομή του δήμου μας από το Πυροσβεστικό Σώμα.

Ο Δήμαρχος Βριλησσίων κ. Ξ. Μανιατογιάννης εκφράζει τη συμπαράστασή του στους  δύο τραυματίες μέλη του πληρώματος του πυροσβεστικού αεροσκάφους που κατέπεσε στη διάρκεια των επιχειρήσεων ελέγχου και κατάσβεσης της εκτεταμένης πυρκαγιάς των Δερβενοχωρίων Βοιωτίας.