Στο.....τσακ προλαβαίνουμε

2019-12-10 16:20

Οι επιστήμονες μόλις προειδοποίησαν ότι το κλίμα είναι στο τσακ να εκτροχιαστεί, αλλά σε 48 ώρες η Ευρώπη θα προτείνει μια ανατρεπτική Πράσινη Συμφωνία που μπορεί να μας βγάλει απ’ αυτόν τον εφιάλτη. Οι βιομηχανίες ορυκτών καυσίμων έχουν βαλθεί να σαμποτάρουν το σχέδιο, γι’ αυτό υπόγραψε πριν παραδώσουμε τα ονόματά μας, μαζί με δημοσκοπήσεις που θα δείχνουν την τεράστια δημόσια υποστήριξη για την Πράσινη Συμφωνία!
ΥΠΟΓΡΑΨΕ ΕΔΩ

Αγαπητές φίλες και φίλοι,

Οι επιστήμονες μόλις προειδοποίησαν ότι το κλίμα είναι πλέον στα πρόθυρα να βγει εντελώς εκτός ελέγχου!

Τροπικά δάση καίγονται, πάγοι λιώνουν… είμαστε στο τσακ να προκαλέσουμε μη αναστρέψιμες κλιματικές αλλαγές που θα οδηγήσουν σε εφιάλτη χωρίς τέλος.

Όμως έχουμε ένα μικρό περιθώριο δράσης: 10 χρόνια για να μειώσουμε στο μισό τα καυσαέρια και 30 για να τα μηδενίσουμε. Για να το πετύχουμε, χρειαζόμαστε επειγόντως μεγάλες επενδύσεις σε καθαρή ενέργεια και πράσινες θέσεις εργασίας -- και η Ευρώπη ετοιμάζεται να δείξει το δρόμο.

Σε 48 ώρες η Ευρώπη θα προτείνει μια ανατρεπτική «Πράσινη Συμφωνία», με στόχο να πυροδοτήσει παγκόσμια κλιματική επανάσταση. Όμως η βιομηχανία των ορυκτών καυσίμων έχει καταφέρει στο παρελθόν να αποδυναμώσει σημαντικά σημεία του σχεδίου -- γι’ αυτό, βοήθησε να δείξουμε μαζική πανευρωπαϊκή στήριξη, με 1 εκάτ. υπογραφές και δημοσκοπήσεις, για να σώσουμε όσα αγαπάμε:

Υπόγραψε την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία!

Η κλιματική καταστροφή μπορεί να αποφευχθεί μόνο με μεγάλες επενδύσεις στην πράσινη τεχνολογία και σε θέσεις εργασίας, ώστε να αποτοξινωθεί η οικονομία μας απ’ τις βρώμικες εταιρείες ορυκτών καυσίμων. Γι΄ αυτό η Πράσινη Συμφωνία μπορεί να φέρει την ανατροπή -- βάζοντας νομικά δεσμευτικούς μηδενικούς στόχους καυσαερίων και εξασφαλίζοντας μια κοινωνικά δίκαιη μετάβαση.

Μια νίκη στην Ευρώπη θα είναι ό,τι καλύτερο για να βάλουμε μπρος μια σειρά από Πράσινες Συμφωνίες σε όλο τον πλανήτη και να δώσουμε σάρκα και οστά στο όραμα για ένα κόσμο που θα τροφοδοτείται με 100% με καθαρή ενέργεια. Με μία τεράστια παγκόσμια εκστρατεία, δημοσκοπήσεις και δυναμικές διαφημίσεις, μπορούμε να δείξουμε στους παγκόσμιους ηγέτες πως όλος ο κόσμος απαιτεί επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Είναι η στιγμή της αλήθειας. Ή που θα κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια, ή που θα αγωνιστούμε για το μέλλον μας. Το λόμπι των ορυκτών καυσίμων έχει βάλει λυτούς και δεμένους για να σαμποτάρει τη συμφωνία -- γι’ αυτό βοήθησε να αντισταθούμε και να την υπερασπιστούμε, για εμάς, για τα παιδιά μας, και για τις γενιές που θα έρθουν.

Υπόγραψε την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία!
 

Βρισκόμαστε στην αρχή μιας νέας δεκαετίας. Μιας δεκαετίας που θα καθορίσει το μέλλον της ανθρωπότητας. Αν καταφέρουμε να ανταποκριθούμε συλλογικά στην κλιματική πρόκληση, θα έχουμε μετατρέψει μια κρίση σε κάτι πολύ όμορφο. Ας φέρουμε μαζί μια αλλαγή για το κλίμα, για την οποία θα είμαστε περήφανοι: την απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα.

Με ελπίδα και αποφασιστικότητα,

Christoph, Bert, Alice, Pascal, Marie, Melanie, Luis και όλη η ομάδα του Avaaz.


Περισσότερες πληροφορίες:

Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία (Ευρωπαϊκή Επιτροπή)
https://ec.europa.eu/info/strategy/priorities-2019-2024/european-green-deal_el

Ευρωπαϊκός Οργανισμός Περιβάλλοντος: Χρειάζεται επειγόντως δράση για τον πλανήτη (Πρώτο Θέμα)
https://www.protothema.gr/environment/article/952593/europaikos-organismos-perivallodos-hreiazetai-epeigodos-drasi-gia-ton-planiti/

Στις 11/12 αποφασίζει η Κομισιόν για το «Green Deal» (Euronews)
https://gr.euronews.com/2019/11/29/stis-11-12-apofasizeih-commission-gia-to-green-deal