Σινεμά για παιδιά: WALL-E: Κυριακή 22 Μαΐου 11:00μμ, στο Πάρκο "Μ. Θεοδωράκης", (ΤΥΠΕΤ)

2016-05-16 17:17

ΓΟΥΟΛ-Υ (WALL-E). Ταινία Κινουμένων Σχεδίων. Σκηνοθεσία-Σενάριο: Andrew Stanton. ΗΠΑ 2008. Διάρκεια: 98΄.

Ο ΓΟΥΟΛ-Υ, ένα αποφασιστικό ρομπότ, ζει για εκατοντάδες χρόνια πάνω στη Γη, μέσα στην απόλυτη μοναξιά, εκτελώντας πιστά το έργο για το οποίο σχεδιάστηκε από τους ανθρώπους, που έχουν εγκαταλείψει μαζικά τη γη εξαιτίας της μόλυνσης. Με μόνη συντροφιά μια κατσαρίδα τακτοποιεί τα σκουπίδια, καθαρίζοντας τον πλανήτη, όπως ορίζουν τα αρχικά του ονόματος του: (WALL-E= Waste Allocation Load Lifter Earth-Class- ΓΟΥΟΛ-Υ= Γενικός Οριστικός Υπεύθυνος Οχετού Λύτρωσης-Υδρόγειος).

Το πρώτο μισάωρο της ταινίας είναι αριστούργημα. Μέχρι να ακουστεί η πρώτη λέξη, μιλάει μοναχή της η δύναμη αυτών που βλέπουμε. Εικόνες από έναν πλανήτη έρημο, πηγμένο στα σκουπίδια και ένα ρομποτάκι να αναζητεί δείγματα ενός χαμένου πολιτισμού. Ένα μικρό, περίεργα τρυφερό, ρομπότ που με τους αιώνες έχει αποκτήσει τις ιδανικές ιδιότητες ενός καλοσυνάτου και υπερευαίσθητου ανθρώπου. Όταν οι άνθρωποι στέλνουν στη γη την Εύα ένα ρομπότ–γυναίκα για να ερευνήσει τις συνθήκες ζωής, ο Wall-E την ερωτεύεται παράφορα και μη μπορώντας να την αποχωριστεί την ακολουθεί στο ταξίδι επιστροφής της.Κινηματογραφική Λέσχη Βριλησσίων Cine-Δράση

Πηγή : www.drasivrilissia.gr

 

 

Το Site έχει την άδεια της ΑΕΠΙ.

Τα Μουσικά έργα παρέχονται μόνο για ιδιωτική χρήση κάθε επισκέπτη – χρήστη και απαγορεύεται η με οποιονδήποτε τρόπο περαιτέρω εκμετάλλευση αυτών χωρίς την προηγούμενη άδεια της ΑΕΠΙ.

Επικοινωνία

Ραδιόφωνο Άνω Βριλησσίων radioanovrilissia@yahoo.com