Silver Owls release Debut EP 'Serpentine' with accompanying Videos Fri 6th May // FIFA Records

2022-05-04 17:07

Silver Owls

Title: Serpentine EP

Release Date: 06/May/2022

Label: FIFA Records

Download link: Serpentine (Single)

Videos: Serpentine (Single)

Serpentine (All Alone on the Dancefloor Remix)

Serpentine (Distant Stars Remix)


May 6th will see Silver Owls release their debut EP ‘Serpentine’, while a new band its members are well known to the music scene in Ireland & further afield with John ‘Haggis’ Hegarty, vox, drums and Eddie Butt, guitars and bass both founding members of Irish indie stalwarts ‘Emperor of Ice Cream’. John has also released music with Speckled DovesBand of Clouds and Gammy Origami while Eddie is also a member of dark wave favourites Arctic Lights.



Silver Owls ‘Serpentine’ , while mainly a musical project, also has a considerable visual aspect, with each of the five EP tracks having a visual representation which will be unveiled on May 6th. John and Eddie really show their creative ingenuity on this EP with the duo taking on the duties of music, lyrics, production, mixing, mastering, artwork and video production.


Consisting of two lead tracks, ‘Serpentine’ the title track and lead single is a song about the pains of growing up, the tribes we form, the uncertainty of what lies ahead, and the songs and artists we fall in love with on our first nights out with our friends; music and memories that will stay with us forever. 

While ‘Sleeping Giant’ is an anti-war song. Written in response to what is happening in the world right now. The song is played at spitfire intensity and calls for people to rise up and do what they can to stop needless violence, and to help those who have been affected by wars so we begin to focus on more pressing issues facing humanity. Serpentine and Sleeping Giant are accompanied by three remixes, the EP will be initially released via bandcamp on CD, limited-edition cassette and digital download  on May 6th.


Keep up to date with Silver Owls

Bandcamp |  Twitter | Instagram |

Keep up to date with FIFA Records
Στις 6 Μαΐου οι Silver Owls θα κυκλοφορήσουν το ντεμπούτο τους EP 'Serpentine', ενώ είναι ένα νέο συγκρότημα τα μέλη του είναι πολύ γνωστά στη μουσική σκηνή στην Ιρλανδία και μακρύτερα με τον John 'Haggis' Hegarty, vox, ντραμς και τον Eddie Butt, κιθάρες και μπάσο. ιδρυτικά μέλη των ιρλανδικών ανεξάρτητων ισχυρών «Emperor of Ice Cream».
Ο John έχει επίσης κυκλοφορήσει μουσική με τους Speckled Doves, Band of Clouds και Gammy Origami, ενώ ο Eddie είναι επίσης μέλος των αγαπημένων του Dark Wave Arctic Lights. Το Silver Owls «Serpentine», ενώ είναι κυρίως μουσικό έργο, έχει επίσης μια σημαντική οπτική πτυχή, με καθένα από τα πέντε κομμάτια του EP να έχει οπτική αναπαράσταση που θα παρουσιαστεί στις 6 Μαΐου.
Ο John και ο Eddie δείχνουν πραγματικά τη δημιουργική τους εφευρετικότητα σε αυτό το EP με το ντουέτο να αναλαμβάνει τα καθήκοντα της μουσικής, των στίχων, της παραγωγής, της μίξης, του mastering, του artwork και της παραγωγής βίντεο. Αποτελούμενο από δύο βασικά κομμάτια, το "Serpentine" το ομώνυμο κομμάτι και το single είναι ένα τραγούδι για τους πόνους της ενηλικίωσης, τις φυλές που σχηματίζουμε, την αβεβαιότητα για το τι μας περιμένει και τα τραγούδια και τους καλλιτέχνες που ερωτευόμαστε στο πρώτο μας. ξενύχτια με τους φίλους μας? μουσική και αναμνήσεις που θα μας μείνουν για πάντα.
 Ενώ το «Sleeping Giant» είναι ένα αντιπολεμικό τραγούδι. Γράφτηκε ως απάντηση σε αυτό που συμβαίνει στον κόσμο αυτή τη στιγμή. Το τραγούδι παίζεται σε ένταση spitfire και καλεί τους ανθρώπους να ξεσηκωθούν και να κάνουν ό,τι μπορούν για να σταματήσουν την περιττή βία και να βοηθήσουν όσους έχουν πληγεί από πολέμους, ώστε να αρχίσουμε να εστιάζουμε σε πιο πιεστικά ζητήματα που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα. Το Serpentine και το Sleeping Giant συνοδεύονται από τρία remix, το EP θα κυκλοφορήσει αρχικά μέσω bandcamp σε CD, περιορισμένης έκδοσης κασέτα και ψηφιακή λήψη στις 6 Μαΐου.