Σεμινάριο-εργαστήριο σεναρίου της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος (14, 15, 21 Μαρτίου 2020)

2020-02-25 17:10

Η Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος προκηρύσσει συνδυαστικό σεμινάριο/εργαστήριο συγγραφής κινηματογραφικού σεναρίου για όλους.

Φόρμα Εγγραφής:
https://senariografoi.gr/gr/useful/seminars/cinema2020b/

Στο σεμινάριο διδάσκουν γνωστοί και καταξιωμένοι Έλληνες Σεναριογράφοι. Οι 33 συνολικά διδακτικές ώρες του σεμιναρίου επιμερίζονται σε:

  • Θεωρητικά μαθήματα σεναριογραφίας και προώθησης ενός κινηματογραφικού σεναρίου, μικρού και μεγάλου μήκους, πρωτότυπου και εκ διασκευής.
  • Εργαστήριο Συγγραφής (Workshops) σεναρίου μικρού μήκους,
  • Ένα ή δύο master classes
  • Producer's Point of View - Extra Bonus:
    α) Όλα τα σενάρια που θα έχουν ολοκληρωθεί με το πέρας του εκπαιδευτικού προγράμματος θα τύχουν περαιτέρω επεξεργασίας εφόσον αυτή κριθεί απαραίτητη από τον εισηγητή του εργαστηρίου με συνεχή επικοινωνία μέσω υπολογιστή, επί ένα μήνα. Όταν το έργο ολοκληρωθεί ο δημιουργός θα υποβάλει το σενάριό του στο πρόγραμμα Producer’s Point of View και θα συναντηθεί με τον υπεύθυνο του προγράμματος πρόεδρο της Ε.Σ.Ε. Αλέξανδρο Κακαβά. 
    β) Θα δοθεί το Producer’s Point of View, σε όποιο σενάριο πληροί τις προυποθέσεις, όσον αφορά τις πιθανότητες που έχει να παραχθεί/υλοποιηθεί με χρηματοδότηση του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, της ΕΡΤ ή άλλου Φορέα.

Διδάσκοντες
Στα θεωρητικά μαθήματα και εργαστήρια θα διδάξουν*: Κώστας Καπώνης, Ιφιγένεια Κολλάρου, Όλγα Μπακοπούλου, Αλεξάνδρα Μπελεγράτη, Ιάκωβος Παναγόπουλος, Ρένα Ρίγγα, Βασίλης Σπηλιόπουλος, Θάνος Τσάμπρας, Άννα Χατζησοφιά, Αλέξανδρος Κακαβάς κ.ά..
* ανάλογα με την διαθεσιμότητά τους

Tα master classes, εάν το επιτρέπει η επαγγελματική τους ενασχόληση, θα δοθούν από γνωστούς επαγγελματίες του χώρου.

Βεβαίωση Εξειδικευμένης Επιμόρφωσης
Σε όσους παρακολουθήσουν το σεμινάριο/εργαστήριο μέχρι τέλους θα χορηγηθεί η επίσημη βεβαίωση εξειδικευμένης επιμόρφωσης της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος.

Τόπος διεξαγωγής:
Ξενοδοχείο Ιλίσια, δίπλα στο Χίλτον επί της Μιχαλακοπούλου, στάση μετρό Μέγαρο Μουσικής ή Ευαγγελισμός

Ημερομηνίες Διεξαγωγής:

Σάββατο 14 Μαρτίου 10:00-19:30
Κυριακή 15 Μαρτίου 10:00-19:30
Σάββατο 21 Μαρτίου 10:00-19:30

Αξία Σεμιναρίου:

1. Εγγραφή: 20€ υποχρεωτική για τις δύο κατηγορίες

2. Δίδακτρα:
Α. Κατηγορία 250€ (όσοι δεν ανήκουν στην κατηγορία Β)
Β. Κατηγορία 220€ (Σύμφωνα με την λίστα με τίτλο «Εκπτωτικές Κατηγορίες»)

* Έκπτωση 10% και στις 2 κατηγορίες για εφάπαξ καταβολή δηλαδή κατηγορία Α αντί 270, καταβολή 240 ευρώ, και κατηγορία Β αντί 240, καταβολή 215 ευρώ. Όλες οι εφάπαξ καταβολές έως την 1η Μαρτίου 2020 με 215 ευρώ ανεξαρτήτως κατηγορίας

Κατάθεση χρημάτων στον λογαριασμό της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος στην τράπεζα Πειραιώς ΙΒΑΝ GR5701718390006839133385616. Εν συνεχεία στείλτε το παραστατικό της τράπεζας και τη σύνοψη της ιστορίας που θα αναπτύξετε σε σενάριο στο kakavasese@gmail.com.

Αναλυτικές πληροφορίες: https://senariografoi.gr/gr/news/stories/i1267/ 
και στα: eseseminars@gmail.com | info@senariografoi.gr