Σε επιφυλακή η Πολιτική Προστασία του Δήμου Βριλησσίων

2017-11-16 18:23

Σε επιφυλακή η Πολιτική Προστασία του Δήμου Βριλησσίων μέχρι τη λήξη των έντονων καιρικών φαινομένων

Θερμά συλλυπητήρια του Δημάρχου Βριλησσίων στις οικογένειες των θυμάτων από τις καταστροφικές πλημμύρες

 

Τα ειδικά μέτρα προστασίας λόγω των έκτακτων καιρικών φαινομένων, έντονων βροχοπτώσεων και καταιγίδων των ημερών συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν στο Συντονιστικό Τοπικό  Όργανο (ΣΤΟ) Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βριλησσίων το πρωί της  Τετάρτης 15/11, υπό τον συντονισμό του Δημάρχου Βριλησσίων Ξένου Μανιατογιάννη.

Η υπηρεσία καθαριότητας έχει φροντίσει να διατηρεί σε άριστη κατάσταση τα φρεάτια, ενώ η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας βρίσκεται σε διαρκή επιφυλακή όσο διαρκούν τα έκτακτα φαινόμενα. Με την αρμόζουσα εγρήγορση, ψυχραιμία και υπευθυνότητα, καθώς και με την καλή συνεργασία των συναρμόδιων αρχών και των πολιτών, διαφυλάσσουμε  την εύρυθμη λειτουργία της πόλης μας.

Κατά τη διάρκεια ισχύς του δελτίου έκτακτων καιρικών συνθηκών, παρακαλούνται οι δημότες να παρακολουθούν τις αναλυτικές επίσημες ενημερώσεις και να ακολουθούν τις πάγιες οδηγίες επί ζητημάτων πολιτικής προστασίας σε περίπτωση καταιγίδων και πλημμυρών:

-Αν βρίσκεστε στο σπίτι, περιορίστε τις μετακινήσεις σας και αποφύγετε την εργασία και την παραμονή σε υπόγειους χώρους.

-Αν βρίσκεστε σε ανοικτό χώρο, μη διασχίσετε ορμητικά ή χειμαρρώδη νερά πεζοί ή με αυτοκίνητο, μείνετε μακριά από ηλεκτροφόρα καλώδια, εγκαταλείψτε το αυτοκίνητό σας σε περίπτωση που ακινητοποιηθεί, καθώς ενδέχεται να παρασυρθεί.

-Ακολουθείστε πιστά τις οδηγίες των αρμόδιων Αρχών.

Ο Δήμαρχος Βριλησσίων απευθύνει θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων από τις καταστροφικές πλημμύρες της Δυτικής Αττικής.