Ρεβάνς & Θοδωρής Σμπιλής | Κυριακή 8 Μαΐου στο Ίλιον Plus

2022-04-19 16:42

Την Κυριακή 8 Μαΐου η μουσική σκηνή του Ίλιον Plus, μεταμορφώνεται σε μαγιάτικη αυλή. Μια αυλή που χωράει τα γέλια, τις σιωπές, τα γλέντια και τις ιστορίες μας, με οικοδεσπότες τους Ρεβάνς και τον Θοδωρή Σμπιλή με τη μπάντα του.

Τα δύο σχήματα θα παρουσιάσουν τραγούδια από τις δισκογραφικές τους διαδρομές αλλά και ακυκλοφόρητα, καθώς επίσης διασκευές τραγουδιών που αγκαλιάστηκαν και αγκάλιασαν μνήμη και καρδιά.

Αφού λοιπόν πλημμυρίσουμε την αυλή μας με μπόλικο “Ναι, οξυγόνο” και δροσίσουμε τα χείλη μας με “Τσάι στο Παλέρμο”, ιδιαίτερη στιγμή της βραδιάς θα είναι η επί σκηνής σύμπραξη των δύο σχημάτων με αφορμή την αμοιβαία αγάπη του ενός για το έργο του άλλου.
Λίγα λόγια για τους Ρεβάνς και τον δίσκο τους «Τσάι στο Παλέρμο»:
Οι Ρεβάνς, έχοντας στις αποσκευές τους ήδη ένα album (“Οι κύκλοι των πουλιών”, εκδόσεις Μετρονόμος 2019), κυκλοφορούν τη νέα τους δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Τσάι στο Παλέρμο» από τις εκδόσεις Aganda Music Productions. Πρόκειται για έναν κύκλο 11 τραγουδιών, όπου το συγκρότημα παρουσιάζει το ιδιαίτερο μουσικό του όραμα, με το κλαρινέτο και την ηλεκτρική ατμόσφαιρα να διαμορφώνουν τον indie ήχο του δίσκου.
Οι στίχοι είναι αφηγηματικοί, εικονοπλαστικοί και συμβολικοί, έχοντας συνήθως πολιτικό και κοινωνικό χαρακτήρα, ενώ δεν λείπουν και τα τραγούδια ερωτικών εξομολογήσεων.
Ιδιαίτερο σημείο του δίσκου είναι οι φιλικές συμμετοχές της Ρίτας Αντωνοπούλου (“Μια μάνα”), του Σπύρου Γραμμένου (“Σ’ ευχαριστώ Λουκιανέ”) και του Αλέξανδρου Κτιστάκη (“Στον Μαρίνο Αντύπα”). Η μουσική και οι στίχοι των τραγουδιών όπως και οι ενορχηστρώσεις υπογράφονται από τους Αστέρη Κωνσταντίνου και Χρήστο Ελ. Παπαδόπουλο.
Λίγα λόγια για τον Θοδωρή Σμπιλή και τον δίσκο του «Ναι, Οξυγόνο»:
Ο δίσκος «Ναι, Οξυγόνο» είναι η πρώτη δισκογραφική εργασία του Θοδωρή Σμπιλή και είναι μια ενότητα που περιλαμβάνει οχτώ τραγούδια σε μουσικοστιχουργική του ίδιου. Βασικό στοιχείο του πονήματος αυτού είναι η ενορχήστρωσή του, με πρωταγωνιστικά όργανα τα έγχορδα (τσέλο, βιολί, κιθάρα) καθώς και τα πνευστά (τρομπέτα, τρομπόνι, φλάουτο) να πλαισιώνουν τους στίχους, που είναι κατά κύριο λόγο αφηγηματικοί και με εσωτερικότητα χωρίς να χάνουν την αμεσότητά τους. Μεταξύ άλλων συστήνεται και με τραγούδια όπως « Το Θηρίο» ή το « Χαρωπό τραγουδάκι» όπου μελοποιεί Ν. Λαπαθιώτη. Επίσης είναι ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος «Rebeltes». Αυτό το διάστημα πρόκειται να κυκλοφορήσει δύο νέα τραγούδια αυτή τη φορά υπογεγραμμένα από δύο γυναικεία χέρια της Φωτεινής Λαμπρίδη και της Αναστασίας Δένδια.
Με τους Ρεβάνς παίζουν οι:

Αστέρης Κωνσταντίνου (ακ. κιθάρα, λαούτο, ηλ. μαντολίνο, φυσαρμόνικα, φωνή)
Χρήστος Ελ. Παπαδόπουλος (κλαριν(έτ)ο, σαξόφωνο, φωνή)
Γιάννης Κονταράτος (βιολί, lap steel κιθάρα)
Κώστας Μιχαλός (ηλεκτρική κιθάρα)
Βασίλης Νικολόπουλος (ηλεκτρικό μπάσο)
Βαγγέλης Τσιμπλάκης (τύμπανα)
Τον ήχο επιμελείται ο Άρης Αλβανός.
 
Με τον Θοδωρή Σμπιλή παίζουν οι:
 
Ηλιάνα Κορέτση (τσέλο, τραγούδι)
Αλέξανδρος Κωνσταντινίδης (βιολί)
Rindra Rado (ηλεκτρικό μπάσο)
Δημήτρης Τσάρνος (τύμπανα)
Η εκδήλωση γίνεται με την υποστήριξη
της “Formiggart” και της "Γάιδαρος - Donkey Production".


Ρεβάνς και Θοδωρής Σμπιλής στον Ίλιον Plus
Κυριακή 8 Μαΐου


Ώρα προσέλευσης: 21.00
Ώρα έναρξης: 21.45
Γενική Είσοδος: 10 ευρώ (Το εισιτήριο αφορά στην είσοδο στο χώρο)
Κρτήσεις: 2108824383

Ίλιον Plus
Πατησίων & Κοδριγκτώνος 17, Αθήνα

https://ilionplus.gr/