Πυρκαγιά τη νύχτα στην Πεντέλη

2016-06-24 10:01

Πυρκαγιά ξέσπασε λίγο μετά τις 02:00 στην περιοχή της Πεντέλης μεταξύ του Ντραφιού και Νταού Πεντέλης, η φωτιά η οποία ξεκίνησε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, ήταν σε έκταση με χόρτα και θάμνους και σε συνδυασμό με τον πολύ δυνατό αέρα εξελισσόταν με μεγάλη ταχύτητα η αντίδραση της Πυροσβεστικής υπηρεσίας με 9 οχήματα και 30 πυροσβέστες, της πολιτικής προστασίας Ραφήνας-Νέας Μάκρης και του ΣΠΑΠ ήταν άμεση και έτσι γύρω στις 03:30 κατόρθωσαν να την θέσουν υπό πλήρη ελεγχο χωρίς να κινδυνέψουν οι οικισμοί του Ντραφιού και του Αγίου Σπυρίδωνα.

Ο δήμαρχος Πεντέλης και Πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας  της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής  (ΠΕΔΑ), έβγαλε την παρακάτω ανακοίνωση :

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ               

ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ                                             

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Καλαμβόκη 2α – 151 27 Μελίσσια

Τηλ. 2132050002- Fax 2132050039

Μελίσσια,  24 Ιουνίου 2016

ΘΕΜΑ:  Μόνο η Πρόληψη Σώζει. 

Η  πλήρης ετοιμότητα των φορέων πρόληψης πυροπροστασίας- πυρασφάλειας των όμορων Δήμων Πεντέλης και Ραφήνας, του Σ.Π.Α.Π. και του Πυροσβεστικού Σώματος απέδωσε στη φωτιά που εξερράγη την 02.00  ώρα περίπου της Παρασκευής 24 Ιουνίου στην περιοχή   μετά το λυκόρεμα στο δρόμο από Ντράφι προς Νταού Πεντέλη  στη στροφή του χωματόδρομου  για τις Μαυρυνώρες.

Παρόντες ο  Δήμαρχος Πεντέλης κ. Δημήτρης Στεργίου- Καψάλης και ο Πρόεδρος του  Σ.Π.Α.Π. κος Βλάσσης Σιώμος.

Αποτέλεσμα μία πολύ επικίνδυνη φωτιά σε επαφή με τον οικιστικό ιστό του Ντραφίου και του Άγιου Σπυρίδωνα να μην εξελιχθεί σε καταστροφή.

Τέτοιες αντιδράσεις πρόληψης πυροπροστασίας- πυρασφάλειας που αναδεικνύουν την άμεση επέμβαση των τμημάτων της πρόληψης θα πρέπει να επιβραβεύονται και να αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση γιατί οι Πεντελιώτες δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι οι δύο μεγάλες καταστροφικές πυρκαγιές για την Πεντέλη του 1998 και του 2009 ξεκίνησαν από τη βόρεια πλευρά του Πεντελικού από τη Σταμάτα και το Γραμματικό αντίστοιχα.

Ως Πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας  της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής  (ΠΕΔΑ)  αισθάνομαι την ανάγκη να συγχαρώ τα τμήματα πρόληψης των Δήμων Πεντέλης- Ραφήνας και του Σ.Π.Α.Π. καθώς και το Πυροσβεστικό Σώμα για την άμεση επέμβασή τους.

Παρακαλούμε η ετοιμότητα και η άμεση αντίδραση να είναι διαρκής με δεδομένο ότι συνεχίζεται και σήμερα ο δείκτης επικινδυνότητας  να είναι τέσσερα (4).

     Ο Δήμαρχος

Δημήτριος Στεργίου- Καψάλης

 

Ώρα σε Βριλήσσια:

Επικοινωνία

Ραδιόφωνο Άνω Βριλησσίων radioanovrilissia@yahoo.com