Ψήφισμα του Δήμου Βριλησσίων για το parking Δ. Πλακεντίας

2019-02-21 18:25

Με πρωτοβουλία του δημοτικού συμβούλου Ορέστη Ηλία, πάρθηκε ομόφωνη απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο Βριλησσίων για να παραμείνει ελεύθερη η στάθμευση στον χώρο του Μετρό Δ. Πλακεντίας.


ΨΗΦΙΣΜΑ

 

 

Η Αττικό Μετρό Α.Ε. παραχώρησε τον μέχρι πρότινος ελεύθερο χώρο στάθμευσης 500 θέσεων στη Δουκίσσης Πλακεντίας σε ανάδοχη ιδιωτική εταιρία προς εκμετάλλευση, με σκοπό να  λειτουργήσει ως ιδιωτικό πάρκινγκ με ημερήσια χρέωση 6 ευρώ!

Έτσι, εκατοντάδες πολίτες από Αγία Παρασκευή, Βριλήσσια, Γέρακα, Χαλάνδρι, Γλυκά Νερά και τα Μεσόγεια, μένουν αποκλεισμένοι από τη δυνατότητα ελεύθερης στάθμευσης.

Αυτή η κερδοσκοπική παραχώρηση προσθέτει και άλλα έξοδα στον κόσμο που χρησιμοποιεί καθημερινά το Μετρό για να πάει στην εργασία του, την εκπαίδευση ή την ψυχαγωγία

Προκαλεί τεράστια επιβάρυσνη από ανεξέλεγκτο πάρκινγκ στις γύρω γειτονιές.

 

 

Ο Δήμος Βριλησσίων διεκδικεί:

 

1.  Να ακυρωθεί η απόφαση παραχώρησης από την Αττικό Μετρό Α.Ε. των χώρων στάθμευσης στον σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας σε ιδιώτες.

 

2. Αστικές και δημοτικές συγκοινωνίες, περισσότερα και συχνότερα δρομολόγια, δωρεάν για όλους.

 

3. Να προβεί σε δικαστική προσφυγή κατά της παραχώρησης, στη βάση εισήγησης της νομικής υπηρεσίας του Δήμου.

Με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με το πάρκινγκ του μετρό Δουκίσσης Πλακεντίας, για την αποκατάσταση της αλήθειας, ενημερώνουμε τους δημότες ότι ο Δήμος Βριλησσίων ήρθε σε συνεννόηση από την πρώτη στιγμή με τους δήμους Χαλανδρίου και Αγίας Παρασκευής με σκοπό τη διερεύνηση και αντιμετώπιση του θέματος και το σχηματισμό ενός κοινού μετώπου αγώνα και παρέμβασης ενάντια στις κυβερνητικές επιλογές κατάργησης της δωρεάν στάθμευσης στο χώρο πάρκινγκ (παραπλεύρως της ανόδου της Ηρακλείτου) του σταθμού Δουκίσσης Πλακεντίας.

Στη συνεδρίαση του Δ.Σ της 13/02/2019 ψηφίστηκε ομόφωνα ψήφισμα καταγγελίας της προωθούμενης εξέλιξης, μετά από σχετική πρόταση του δημοτικού συμβούλου Ορέστη Ηλία.

Ούτε ‘σιγή ιχθύος από τον Δήμο Βριλησσίων’ ούτε τυμπανοκρουσίες, απλά και υπεύθυνα.