Πρωταθλητής Ενταξιακού Αθλητισμού το ΚΔΑΠ ΑμεΑ «Κρίκος» του Δήμου Βριλησσίων

2024-03-12 21:29

https://enypografa.gr/wp-content/uploads/2024/03/thumbnail_image001-9-1.jpg

Τον Πρόεδρο των Special Olympics Hellas κ. Διονύσιο Κοδέλλα πρέσβη επί τιμή και την Εθνική Διευθύντρια των Special Olympics κ. Άρτεμις Βασιλικοπούλου υποδέχθηκε στο γραφείο του ο Δήμαρχος Βριλησσίων Γιάννης Πισιμίσης μαζί με την Αντιδήμαρχο Οικογενειακής Πολιτικής, Ισότητας και Προσχολικής Ηλικίας Λαμπρινή Λίλη Τζίμα.

Σε εγκάδριο κλίμα ο Πρόεδρος των Special Olympics Hellas απένειμε στο Κ.Δ.Α.Π. ΑμεΑ. «Κρίκος» του Δήμου Βριλησσίων πιστοποίηση Συνεργάτη-Πρωταθλητή Ενταξιακού Αθλητισμού, για την πολύχρονη και δυναμική συμμετοχή του στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Παίζουμε Μαζί-Μαθαίνουμε Μαζί»

Την πιστοποίηση παρέλαβε ο Δήμαρχος Βριλησσίων, ο οποίος την παρέδωσε στην υπεύθυνη του ΚΔΑΠ ΑμεΑ Βριλησσίων Δ. Κατσαφάνα, παρουσία των εργαζομένων και αντιπροσωπείας ωφελουμένων-αθλητών των Special Olympics. 

Ο Δήμαρχος Βριλησσίων Γιάννης Πισιμίσης δήλωσε: «Πιστεύουμε βαθιά στην έννοια της κοινωνικής ενταξης των συνανθρώπων μας με αναπηρία, ιδιαίτερα μέσω της αθλητικής συμμετοχής. Στεκόμαστε δίπλα στη μεγάλη προσπάθεια των Special Olympics για μια ουσιαστική άρση όλων των εμποδίων, ώστε να χτίσουμε μια κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς για όλους»

Ακολούθησε συνάντηση στην οποία τέθηκαν νέες βάσεις συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Βριλησσίων και των Special Olympics Hellas. Επί τάπητος τέθηκε η διάθεση αθλητικών εγκαταστάσεων για τη διεξαγωγή αθλητικών δράσεων και νέων προπονητικών προγραμμάτων, η ένταξη όλων των σχολικών μονάδων του Δήμου στο εκπαιδευτικό-ενταξιακό πρόγραμμα των Special Olympics «Παίζουμε Μαζί - Μαθαίνουμε Μαζί» που στόχο έχει την προαγωγή της εξοικείωσης των μαθητών με τη νοητική αναπηρία, αλλά και η διοργάνωση δράσεων ενημερωτικού χαρακτήρα για το κοινό.