Πρέπει να κάνω το σκύλο μου μπάνιο κάθε φορά που μπαίνει θάλασσα;

2017-08-08 01:28

W46YUWRTEYWERTTYW4RTYYT.jpg

Μέχρι σήμερα, έχω ρωτήσει κτηνιάτρους και groomer, αλλά δεν έχω πάρει μία σαφή απάντηση. Οι απόψεις διίστανται. Από προσωπική εμπειρία θα έλεγα όχι, δεν χρειάζεται.

Φυσικά αυτό ισχύει για τον δικό μου σκύλο, φυλής Labrador. Στις διακοπές, μετά από κάθε μπανάκι στη θάλασσα, περιμένω να στεγνώσει και απλά την βουρτσίζω να φύγει η άμμος. Την τελευταία μέρα των διακοπών της ρίχνω ένα ξέβγασμα με νερό. Έτσι κι αλλιώς η Ziggy κάνει μπάνιο 2-3 φορές το χρόνο και ποτέ δεν είχα προβλήματα. Παραδείγματος χάρη, να μυρίζει.

Κάθε σκυλί είναι διαφορετικό και θα πρέπει να ρωτάτε την κτηνίατρο και τον εκτροφέα που - υποτίθεται - γνωρίζει τις ανάγκες της φυλής που εκτρέφει. Έτσι κι αλλιώς δεν είναι καλό να κάνουμε συχνά τον σκύλο μας μπάνιο.

Εάν οι απαντήσεις που θα πάρετε σας μπερδέψουν περισσότερο, μόλις γυρίσετε από τη θάλασσα, ένα ντουζάκι με καθαρό γλυκό νερό δεν θα τον βλάψει.

 

 

πηγή : www.stogiatro.gr

 

 

Το Site έχει την άδεια της ΑΕΠΙ.

Τα Μουσικά έργα παρέχονται μόνο για ιδιωτική χρήση κάθε επισκέπτη – χρήστη και απαγορεύεται η με οποιονδήποτε τρόπο περαιτέρω εκμετάλλευση αυτών χωρίς την προηγούμενη άδεια της ΑΕΠΙ.

Επικοινωνία

Ραδιόφωνο Άνω Βριλησσίων radioanovrilissia@yahoo.com