Πράσινη Αριστερά // Το χρήμα πάνω από τους ανθρώπους

2022-04-04 19:28

Εμφανίζεται ως εθνική απαίτηση, καταλήγει ως εδαφική και οικονομική κυριαρχία.
Ενδιάμεσα αποκτάται επιπλέον δύναμη μέσω της διπλωματίας και της στρατιωτικής ισχύος.

Πίσω από όλα αυτά μπορεί να είναι οι προσωπικές επιδιώξεις ενός προέδρου που θέλει να “καταπνίξει” τις φασιστικές ομάδες που δρουν σε άλλη χώρα;
Είναι η “προστασία” των ομοεθνών;

Φυσικά, Όχι.
Αυτά είναι η πολιτική προκάλυψη.

Η παρουσία του κ. Αμπράμοβιτς, στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων (αλλά και στις ενδιάμεσες) αποδεικνύει αυτό που γνωρίζουν όλοι, δηλαδή ότι το κεφάλαιο διαδραματίζει βασικό ρόλο σε όλα πια.
Κυρίως όμως ανακοινώνει στην παγκόσμια κοινότητα, την επίσημη συμμετοχή των ολιγαρχών/κεφαλαιούχων σε οποιαδήποτε πολιτική εξέλιξη -ακόμη και σε πολέμους.
Το παγκόσμιο κεφάλαιο στοιχίζεται πίσω από τους Ρώσους ολιγάρχες και βρήκε τρόπο να διεκδικήσει ακόμη περισσότερο μερίδιο από το παραγόμενο των πολιτών του πλανήτη.
Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ από καιρό τονίζει ότι  το “χρήμα είναι πάνω από τους ανθρώπους” και αυτό απαιτείται να αλλάξει άμεσα, ώστε να βρεθεί ο πολίτης στο κέντρο κάθε πολιτικής.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ανήμπορη, μικρή, αδύναμη κυριαρχείται και οδηγείται και αυτή από τα δικά της οικονομικά συμφέροντα και γι αυτό, εν τέλει -παρά τις δημοκρατικές κορώνες- συντονίζεται σε λύσεις που βοηθούν μονοσήμαντα τους πλούσιους.

Η Τουρκία για την οποία, οι κ.κ. Μητσοτάκης, Δένδιας προσπαθούν να πείσουν -την εγχώρια αγορά ψηφοφόρων τους- ότι είναι απομονωμένη, τους διαψεύδει κατηγορηματικά και ετοιμάζεται εκτός των άλλων να αντικαταστήσει την Βρετανία στην τραπεζική και οικονομική ευελιξία προς όλους τους “αποκλεισμένους” Ρώσους ολιγάρχες.
Προφανέστατα τα ΝΑΤΟ και Ε.Ε. -και εσωτερικά- λειτουργούν στην βάση της ισχύος και για αυτό δεν παίρνουν κανένα μέτρο απέναντί της.

Η Εξωτερική Πολιτική των κ.κ. Μητσοτάκη-Δένδια είναι:

  • μια αποτυχημένη πολιτική διότι απλά παρακολουθεί τις εξελίξεις και δρα,
  • θεωρεί αναβάθμιση του ρόλου της χώρας την χρησιμοποίησή της για σκοπούς άλλων, χωρίς κανένα απολύτως αντάλλαγμα και
  • είναι φοβική διότι πιστεύουν ότι η χώρα έχει δύναμη μόνο όταν είναι οικονομικά ισχυρή, δηλαδή δεν πιστεύουν στους πολίτες της Ελλάδας που πάντοτε αποδείκνυαν πόσο ισχυροί είναι.

Η πολιτική του πρόθυμου, προς τους τρίτους, πρωθυπουργού προτείνουμε να αλλάξει άμεσα και να γίνει πρόθυμος ώστε να βοηθήσει τους πολίτες αυτής της χώρας, που αντιμετωπίζουν τα τεράστια οικονομικά προβλήματα που δημιουργεί η έως τώρα πολιτική του.
Η προσπάθεια εξωραϊσμού και ωραιοποίησης των καταστάσεων δεν θα σώσει την καταρρέουσα κυβέρνησή του.

Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ σε συντονισμό με τα συνεργαζόμενα κόμματα θα επιδιώξει, με δράσεις και προτάσεις, να αποτρέψει την επικίνδυνη κυβέρνηση από το να παραδώσει άμεσα ή έμμεσα επιπλέον από την Εθνική κυριαρχία.
Είμαστε πεισμένοι ότι η πρόσφατη συνάντηση με την Τουρκία -καθ ‘υπόδειξη των ξένων δυνάμεων- αποτελεί την αρχή σχεδίου που υποβαθμίζει περαιτέρω την χώρα και την κατατάσσει στις χώρες απολύτου επιρροής και ως εκ τούτου επιβολής οποιασδήποτε απόφασης τις εξυπηρετεί.

Γραφείο Τύπου
ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ