Πράσινη Αριστερά-Τάξη ή Νόμος;

2019-11-20 19:24

Ημερομηνία: 19/11/2019
Ώρα:                18:00
 
Τάξη ή Νόμος;
Η κυβέρνηση ενδίδοντας στις ακροδεξιές τάσεις πολλών στελεχών της, υιοθετεί την ακραία ατζέντα για την λύση και διαχείριση των κοινωνικοπολιτικών διεργασιών. Δεν μας προκαλεί εντύπωση ότι ως πεδίο εφαρμογής έχει επιλέξει την Νεολαία και τον ιδιαίτερα δοκιμαζόμενο χώρο της Παιδείας.
Η επίδειξη ισχύος και η εικόνα της αστυνομοκρατούμενης Αθήνας, συνδυαζόμενη με την «ιδεολογική» αντίληψη για επιβολή του Νόμου και της Τάξης, δεν είναι τυχαία.
Είναι μέρος πολιτικού σχεδίου για την εγκαθίδρυση μιας νέας πολιτικής, που υποτίθεται ότι υπερασπίζεται το κοινωνικό σύνολο και την κοινωνική ειρήνη.
Οι μέθοδοι Χρυσοχοϊδη, που βασίζονται στις «προληπτικές» ενέργειες, έχουν ξεπεραστεί ακόμη και από τις ΗΠΑ (που τον συμβουλεύουν) διότι δημιουργούν κοινωνική ανασφάλεια και δεν έχουν εν τέλει κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα.
Η τρομοκρατία δεν θα σταματήσει επειδή θα συλληφθούν (καλώς) ορισμένοι, ούτε η βία των μπαχαλάκηδων επειδή θα κλείσουν καταλήψεις, αλλά μόνο εάν το σύστημα πάψει να γεννά ανισότητες, αδικία, κοινωνική αναστάτωση και βία.

Το προγκρόμ απέναντι σε πρόσφυγες που αναγκάζονται να βρουν την στέγη που δεν τους παρέχει το κράτος μας, η βία κατά δημοσιογράφων και πολιτών με οποιαδήποτε ευκαιρία, η κατάληψη ακόμη και ταρατσών από τα ΜΑΤ, η συνεχής δράση τους μέσα στα πανεπιστήμιά μας, δεν μπορεί να φέρουν αποτέλεσμα.

Εκτιμούμε ότι η κυβέρνηση θα βρεθεί πολύ γρήγορα αντιμέτωπη με την αναποτελεσματικότητα των ενεργειών της και με σημαντικές αντιδράσεις για τις πολλαπλές έκνομες πράξεις εφαρμογής της «τάξης».
  
Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ απευθύνεται με ειλικρινή τρόπο στην κοινωνία. Χωρίς να κρυβόμαστε πίσω από έννοιες που δεν έχουν ουσία ή που κατάντησαν να μην έχουν ουσία, κρίνουμε ότι είμαστε ώριμοι για να τελειώσουμε με το παλαιό και να οραματιστούμε το μέλλον.
 
Δυστυχώς η ουσιαστική ανυπαρξία της αυτό-απαξιούμενης ΓΣΕΕ και του αναχρονιστικής λογικής ΠΑΜΕ, όπως επίσης και η ντροπιαστική (για το ένδοξο φοιτητικό κίνημα) δράση των φοιτητικών οργανώσεων έχουν φέρει τον συνδικαλισμό/διεκδίκηση στα τελευταία του στάδια με την μορφή που τον γνωρίζαμε. Οι τρόποι διεκδίκησης βρίσκονται σε σήψη και αναζητιούνται νέοι.
Η προσπάθεια αποϊδεολογικοποίησης της κοινωνίας, που επιχειρείται με κεντρικό όργανο την «καλή» αστυνομία που θα προστατεύει τα παιδιά μας από τα πονηρά στέκια, τα ανάρμοστα θεάματα, τις κακές  συναναστροφές με νέους που αμφισβητούν διεκδικούν και αγωνίζονται, είναι προφανές ότι θα μας βρει απέναντι.
 
Είναι ανάγκη να διεκδικήσουμε την αποκατάσταση των λειτουργιών της Δημοκρατίας.  
Η «τάξη», απαιτείται να εκλαμβάνεται από όλους με την ίδια έννοια.
Γραφείο Τύπου
ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ