Πράσινη Αριστερά // ΜΠΛΕ Business και στην αγορά ακινήτων

2021-11-08 19:40

"ΜΠΛΕ Business" και στην αγορά ακινήτων

Οι ΜΠΛΕ Business συνεχίζονται και στην αγορά ακινήτων
Αφού τιτλοποίησαν τα στεγαστικά δάνεια (ενήμερα και μη), τα πούλησαν με μειωμένη αξία έως και 90% σε επενδυτές (είτε funds είτε στους εαυτούς τους δηλαδή εταιρίες που είναι θυγατρικές άλλων τραπεζών ή ακόμη και εταιρείες με μετόχους τους ίδιους μετόχους της Τράπεζας που τα πουλά ως θυγατρική της).
Έτσι «καθάρισαν» τα χαρτοφυλάκιό τους και συνεχίζουν ακάθεκτοι με πλειστηριασμούς και εξώσεις.
Η "πώληση" των δανείων δε, ήταν χωρίς δικαίωμα εξαγοράς για τους κατόχους…
Αφού προχώρησαν οι πλειστηριασμοί, τώρα εμφανίζονται στην κτηματομεσιτική αγορά «ακίνητα ευκαιρίες». Είναι αυτά που πήραν σχεδόν δωρεάν από ιδιοκτήτες και μικροεπιχειρηματίες.
 
Ο κ. Σταϊκούρας τολμά θρασύτατα να μιλά για το πρόγραμμα "Ηρακλής" δηλαδή για την εγγύηση του Δημοσίου υπέρ των τραπεζών και όχι υπέρ των κατόχων δανείων.
Το δημόσιο δηλαδή δεν βρήκε λύση για τους πολίτες, αλλά μόνο πως οι τιτλούχοι (τράπεζες και funds) θα πάρουν τα λεφτά τους από τους κράτος, δηλαδή από τους πολίτες -πάλι.
 
Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ έχει επεξεργαστεί ένα ολοκληρωμένο Σχέδιο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης της χώρας, ώστε να εγκαθιδρυθεί ένα νέο Δίκαιο σύστημα που θα προστατεύει τόσο τους πολίτες όσο και το Δημόσιο, από κάθε λογής οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα.
Είμαστε καθολικά και κατηγορηματικά αντίθετοι σε πολιτικές που συγκεντρώνουν τον πλούτο σε όλο και λιγότερα χέρια και σε αυτή την κατεύθυνση αγωνιζόμαστε για την υπεράσπιση (τουλάχιστον) της πρώτης κατοικίας με την εκτίμηση ότι αυτή δεν φορολογείται, δεν υποθηκεύεται, δεν κατάσχεται.
 
Η διαδικασία της τιτλοποίησης απαιτήσεων είναι το καρκίνωμα της χρηματοοικονομικής πολιτικής και χρησιμοποιείται αποκλειστικά και μόνο για τον έλεγχο των τιμών της αγοράς και την αφαίρεση ρευστότητας από τους πολλούς προς τους λίγους.
 
Γραφείο Τύπου
ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ