Πράσινη Αριστερά // Και μία συγγνώμη, είναι αναγκαία

2022-05-06 16:41

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ημερ.:   6/5/2021
Ώρα:      14:00 

Και μία συγγνώμη, είναι αναγκαία 

Η αμετανόητη κυβέρνηση συνεχίζει να ασκεί ενεργειακή πολιτική περασμένων δεκαετιών και να υιοθετεί μεθόδους, μορφές και τρόπους παραγωγής που έχουν σχεδόν εγκαταλειφθεί από  επιστημονικούς φορείς και σύγχρονα κράτη.
Η Εθνική Ενεργειακή και Περιβαλλοντική στρατηγική, αφορά μονοσήμαντα στην αύξηση των κερδών των μεγάλων ιδιωτικών εταιριών, που φυσικά βαπτίζονται «επενδυτές».
 
Οι λόγοι για τις τραγικές -εν τέλει- επιλογές του εθνικού ενεργειακού μείγματος, είναι τώρα γνωστές.
Η ασυδοσία των εταιριών, η ανεξέλεγκτη κερδοσκοπία τους και οι επικίνδυνες επιλογές της ΔΕΗ, σε συνδυασμό με ορισμένες διεθνείς συνθήκες, ανέδειξαν αυτό που η κυβέρνηση κρατούσε μυστικό.
Ότι την απασχολεί μόνο η ευημερία αυτών και όχι των εκατομμυρίων πολιτών, που εδώ και 10 μήνες πληρώνουν τις τρομακτικές αυξήσεις παντού και φυσικά και στην ενέργεια.
 
Η αποκάλυψη του πρωθυπουργού περί μέτρων «ανακούφισης», καθώς επίσης και των πρόθυμων δημοσιογραφικών κύκλων και στελεχών που μιλούν για «γενναία» μέτρα αποτελούν την ομολογία της αποτυχίας.
Αντί να δημιουργήσουν σύστημα, υποδομές και μακροπρόθεσμο σχέδιο για την επάρκεια, αυτάρκεια, και ενεργειακή ασφάλεια της χώρας, δημιούργησαν συνθήκες αισχροκέρδειας και ασυδοσίας.
 
Τώρα έρχονται να «ανακουφίσουν», τους βιασθέντες.
Και μία ΣΥΓΓΝΩΜΗ, θα ήταν αναγκαία.
 
Τα χρήματα που επιστρέφουν είναι από τις τσέπες μας.
Αποτελούν δε σταγόνα στον ωκεανό, όσων πληρώνουμε.
Τα υπερκέρδη που θα «φορολογήσουν», είναι λαϊκισμός αισχίστου είδους και προσβολή της νοημοσύνης μας.
 
Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ μαζί με τα συνεργαζόμενα κόμματα, είναι απέναντι σε αυτούς που θεωρούν τους πολίτες, δευτερεύοντα παράγοντα.
Ο πολίτης απαιτείται να είναι το μοναδικό κέντρο σε οποιαδήποτε απόφαση, οποιασδήποτε κυβέρνησης.

 
Γραφείο Τύπου
ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ