Πράσινη Αριστερά // Αρθρα // Δελτία τύπου

2021-12-23 17:59

Άρθρα και Δελτία Τύπου

Hμερομηνία: 23/12/21


Επικίνδυνο φαινόμενο η διάρρηξη της σχέσης με την πραγματικότητα

Οι πολίτες ζουν την καθημερινότητα, την πραγματικότητα.
Χωρίς ουσιαστική περίθαλψη, με τρομακτικές αυξήσεις στα αναγκαία αγαθά, με αβεβαιότητα για την εργασία τους.

Η κυβέρνηση από την άλλη ζει μία άλλη πραγματικότητα.
Την δική της.

Αυτή που μιλάει για ανάπτυξη (!!!), για το τέλος της πανδημίας (που δεν έρχεται), για τα έξυπνα και αποτελεσματικά μέτρα που παίρνει (με 20.100 νεκρούς και τετραπλάσιο δείκτη θανάτων ανά εκατομμύριο πληθυσμού), για τα δημόσια έργα (που όμως δεν βλέπουμε) για την χρηματοδότηση των επιχειρήσεων (που δεν πραγματοποιούν οι τράπεζες), για τις αυξήσεις στον βασικό μισθό (του 2%…), για τον περιβαλλοντικό νόμο που δημιουργεί προοπτικές (και καταστρέφει τα πάντα στην χώρα), για τους χειρισμούς της στην ενέργεια (που έχουν ως αποτέλεσμα τον εξαπλασιασμό του κόστους χρήσης μέσα σε 12 μήνες), για την παιδαγωγική μεταρρύθμιση (της απολύτως ακατάλληλης υπουργού) και πολλά άλλα ακόμη.

Η κοινωνία μας χρειάζεται -από εχθές- ενίσχυση του ΕΣΥ (με προσλήψεις σε ανθρώπους και ενίσχυση των υποδομών), προσλήψεις Καθηγητών και Δασκάλων, προστασία της χώρας από τους “νόμιμους” καταπατητές των βουνών, προστασία των πολιτών από τις ανεξέλεγκτες τράπεζες και τα χρηματοοικονομικά funds που λυμαίνονται τις περιουσίες μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Η κυβέρνηση έχει διαρρήξει προ καιρού, την σχέση της με την κοινωνία.
Ναρκισσιστικά κοιτάζεται στον καθρέπτη των δημοσκοπήσεων για να δηλώσει αυτάρεσκα ότι το 30% την υποστηρίζει -ακόμη.

Προφανέστατα -και αποδεδειγμένα πια- δεν την απασχολεί το υπόλοιπο 70% των κατοίκων αυτής της χώρας.
Αυτοί είναι απλώς …. εμπόδιο στα σχέδιά της.

Γραφείο Τύπου
ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

https://www.prasini-aristera.gr/dt-reality/



Κοινό Δελτίο Τύπου

Ημερ.:   20/12/21
Ώρα:      12:00

Έναρξη πολιτικού διαλόγου
Πράσινης Αριστεράς, Πράσινου Κινήματος, Σοσιαλιστικής Προοπτικής
 

Η Πράσινη Αριστερά, το Πράσινο Κίνημα και η Σοσιαλιστική Προοπτική συνεκτίμησαν ότι οφείλουν να εργαστούν από κοινού με στόχο να εκπονήσουν συγκεκριμένες πολιτικές προτάσεις και ένα ρεαλιστικό σχέδιο για ένα βιώσιμο μοντέλο ευημερίας που θα βελτιώνει την καθημερινότητα και θα δίνει λύσεις στα διαρκώς εντεινόμενα προβλήματα της κοινωνίας, ελπίδα στη Δημοκρατία, προστασία στον πλανήτη και όραμα στους πολίτες για να συμμετάσχουν στην επόμενη μέρα της ανασυγκρότησης της Ελλάδας.

Συντονιζόμαστε και εργαζόμαστε για την ανάγκη διαμόρφωσης μιας νέας κοινωνικής και πολιτικής πλειοψηφίας η οποία θα στοχεύει στον μετασχηματισμό της ελληνικής κοινωνίας σε προοδευτική και οικολογική κατεύθυνση.
Κοινός μας τόπος η ριζική αναδιάταξη της καθεστηκυίας τάξης πραγμάτων προς όφελος της κοινωνίας.
Κοινός μας στόχος η συσπείρωση των όμορων δημοκρατικών  πολιτικών δυνάμεων απέναντι στις αντιλαϊκές και αντιδημοκρατικές πολιτικές.

Εφόσον διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις, ανακοινώνουμε ότι έχει ξεκινήσει ο μεταξύ μας ανοιχτός διάλογος με στόχο τη συγκρότηση ενός κοινού πολιτικού σχεδίου και την προώθηση κοινών δράσεων των Αριστερών, Σοσιαλιστικών, Οικολογικών, Πράσινων και Δημοκρατικών δυνάμεων της χώρας.
Η ανανέωση του πολιτικού συστήματος είναι εφικτή και απαραίτητη.
Οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας καλούνται να ανταποκριθούν και να συνδιαμορφώσουν με την ενεργή τους στάση και πρακτική έναν νέο πολιτικό χώρο που βασικό στόχο θα έχει τη Βιώσιμη Κοινωνική Ευημερία.

Με την έναρξη της νέας χρονιάς θα πραγματοποιηθεί μια ανοιχτή εκδήλωση με κεντρικό θέμα το πολιτικό σύστημα και τα αδιέξοδα της χώρας.

           Γραφείο Τύπου                Γραφείο Τύπου                    Γραφείο Τύπου
      ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ      ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ        ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ


Διαβάστε εδώ: https://www.prasini-aristera.gr/koino-dt-prasaris-praskinima-sopro/
 

Δελτίο Τύπου

Ημερ.:   20/12/21


Συνάντηση ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ και Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ

Εποικοδομητική συνάντηση είχαν, ο προεδρεύων της ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ κ. Θράσος Φωτεινός και το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής και του Οργανωτικού Συμβουλίου της παράταξης κ. Ηλίας Μηλιώτης, με την Πρόεδρο της Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩκα. Π. Καλαποθαράκου........
Διαβάστε εδώ: https://www.prasini-aristera.gr/dt-ekpoizo/

 

 

Η κυβέρνηση των ρεκόρ
1 .Η τιμή χονδρικής του ρεύματος αυξήθηκε (για την Ελλ΄δα) κατά 47,5€ σε 24 ώρες και φυσικά αποτελεί τη μεγαλύτερη αύξηση στην Ευρώπη
2. Η τιμή των 328,46 € / μεγαβατόρα αποτελεί το υψηλότερο επίπεδο από την έναρξη λειτουργίας του χρηματιστηρίου ενέργειας (για την Ελλάδα)
3. Τιμή ρεύματος Δεκ'20 x6 = Δεκ'21. Έξι φορές ακριβότερο!
Τώρα ο κ. Μητσοτάκης και η ανίκανη ομήγυρης, θα ψελλίσουν τα γνωστά επιχειρήματά τους περί παγκόσμια κρίσης κλπ, η οποία όμως ουδόλως μας επηρεάζει σε άλλες περιπτώσεις, όπως πχ τα ποσοστά ανάπτυξης της χώρας.....
Η κυβέρνηση του αποδεδειγμένου ψεύδους, της επικοινωνίας και των fake news, παραδίδει όλους τους τομείς της οικονομίας στους κερδοσκόπους ώστε να αυξήσουν σημαντικά τα κέρδη τους για την επόμενη 20ετία
.Δεν πράττει όμως το ίδιο για τους πολίτες που η ακρίβεια, υποβαθμίζει συνεχώς την ζωή τους
.Δεν το πράττει διότι δεν την ενδιαφέρει κάτι τέτοιο
.Η κυβέρνηση αυτή πρέπει να φύγει άμεσα