Πράσινη Αριστερά // Ανοχύρωτο κράτος

2022-01-28 19:40

Ξανά και ξανά και ξανά.
Παιχνίδια εξουσίας, τακτικισμοί και επικοινωνιακές κινήσεις.
Το κράτος αποτελεί μια αρχή ξένη και απόμακρη, που έχει εμπεδώσει τεράστια ανασφάλεια στους πολίτες.

Συνεχείς καταστροφές, που προκύπτουν ως βέβαιο αποτέλεσμα των ίδιων πολιτικών αντιλήψεων για όλα τα θέματα οργάνωσης της κοινωνίας και του κράτους.
Νοσηρές, αδιέξοδες, άνισες, ανεύθυνες νεοφιλελεύθερες αντιλήψεις που υποστηρίζουν τους λίγους και τα συμφέροντά τους, βάζοντας στην ζυγαριά τις ζωές μας.

Η κλιματική αλλαγή, η παγκόσμια οικονομία, η ευρωπαϊκή πολιτική, οι μετανάστες, οι εχθροί, η “ατομική ευθύνη”, αποτελούν πάντοτε την βάση της ανεύθυνης “επιχειρηματολογίας” για τα τραγικά αποτελέσματα που φέρνει η πολιτική τους.

Το κράτος θα πάψει να είναι ανοχύρωτο όταν διεκδικήσουμε την επαναφορά της κυριαρχίας της πολιτικής επί της οικονομίας και όχι το αντίθετο.
Οι καταστροφές θα περιοριστούν όταν η πυξίδα των αποφάσεων δείχνει προς την προστασία των πολιτών έναντι της προστασίας οικονομικών και πολιτικών συμφερόντων.

Η Αριστερά, η ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, ξεπερνώντας τις εκδοχές των αριστερών και οικολογικών κομμάτων του παρελθόντος, κοιτάζοντας μπροστά, μπορεί να οδηγήσει τη χώρα στο νέο Πρότυπο Ζωής για τον Άνθρωπο και τον Πλανήτη.

Γραφείο Τύπου
ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ