Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το 1ο Φεστιβάλ "Ελλάδα Παντού" στην Φινλανδία

2015-11-05 14:40
Υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, της Πρεσβείας της Ελλάδας στη Φινλανδία, και της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 1ο Φεστιβάλ «Ελλάδα Παντού» στο Ελσίνκι της Φινλανδίας, στις 23 και 24 Οκτωβρίου 2015.

Η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ) «Ελλάδα Παντού» σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Φινλανδο-Ελληνικών Σωματείων, τον Σύνδεσμο Ελλήνων Φινλανδίας, και τον Φινλανδο-Ελληνικό σύνδεσμο του Ελσίνκι, ανέδειξε την δυναμική της κοινωνικής επιχειρηματικότητας και οικονομίας, και έθεσε τις βάσεις ώστε να εδραιωθεί ένα ετήσιο φεστιβάλ «Ελλάδα Παντού» στην Φινλανδία.

Κατά την διάρκεια του φεστιβάλ έγιναν δράσεις που ανέδειξαν τον Ελληνικό πολιτισμό,την μουσική, την γαστρονομία, τις εικαστικές τέχνες, την επιχειρηματικότητα, τον τουρισμό και τις διαπολιτιστικές σχέσεις.

Στις 24 Οκτωβρίου έγινε πανηγυρικός εορτασμός για τα 35 χρόνια από την ίδρυση της Ομοσπονδίας Φινλανδο-Ελληνικών Σωματείων, με την συναυλία του έλληνα τραγουδοποιού Θωμά Σοπιλίδη με τίτλο «MamaEllas”, και στη συνέχεια ακολούθησε γλέντι με το συγκρότημα “Antama” από την Φινλανδία.

Στις εκδηλώσεις συμμετείχαν πλήθος κόσμου, εκπρόσωποι συλλογικών, ιδιωτικών και κρατικών φορέων από όλη την Φινλανδία, καθώς και εκπρόσωποι της Ελληνικής Πρεσβείας στην Φινλανδία και του Υπουργείου Εξωτερικών της Φινλανδίας.

Τις δραστηριότητες του φεστιβάλ, αλλά και τις δράσεις της Ελληνικής ομογένειας στην Φινλανδία κάλυψε η τηλεοπτική εκπομπή «Διασπορά» της ΕΡΤ3

Το 2ο φεστιβάλ «Ελλάδα Παντού» στην Φινλανδία προγραμματίζεται για τον Οκτώβριο του 2016.


Για το πλήρες δελτίο τύπου με φωτογραφίες και σχετικά αρχεία κάντε κλικ εδώ

    ΧΟΡΗΓΟΙ ΦΕΣΤΙΒΑΛ 

logo 01 el greco Berghyddan Artichoke Design davidopoulou

Powered by AcyMailing

 

 

 

Το Site έχει την άδεια της ΑΕΠΙ.

Τα Μουσικά έργα παρέχονται μόνο για ιδιωτική χρήση κάθε επισκέπτη – χρήστη και απαγορεύεται η με οποιονδήποτε τρόπο περαιτέρω εκμετάλλευση αυτών χωρίς την προηγούμενη άδεια της ΑΕΠΙ.

Επικοινωνία

Ραδιόφωνο Άνω Βριλησσίων radioanovrilissia@yahoo.com
Υλοποιήθηκε από Webnode