‘ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ’ από τον Πολιτιστικό & Αθλητικό Οργανισμό Βριλησσίων-Εκδρομή στην Αίγινα 24 Σεπτεμβρίου

2017-09-05 15:09

Στο πλαίσιο των ‘Πολιτιστικών Διαδρομών’, ο Πολιτιστικός & Αθλητικός Οργανισμός Βριλησσίων διοργανώνει εκδρομή στην Αίγινα, την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017.

Δηλώσεις συμμετοχής το αργότερο έως την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2017. * Απαραίτητη προϋπόθεση για την κράτηση της θέσης και τη συμμετοχή στην εκδρομή, είναι η καταβολή του ποσού που αναλογεί στον καθένα.

Για περισσότερες πληροφορίες ή κρατήσεις θέσεων οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τον Πολιτιστικό & Αθλητικό Οργανισμό.

Διεύθυνση : Κλειστό Γυμναστήριο-Ολυμπιονικών & Σπ. Λούη

Τηλ. Επικ. 2108101510, 2108101511

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

06:00π.μ. - Αναχώρηση από το Κλειστό Γήπεδο

-Άφιξη στο Λιμάνι και επιβίβαση στο πλοίο

-Αναχώρηση για την περιοχή της Αγίας Μαρίνας

Περιλαμβάνει επίσκεψη στο Ναό Αφαίας, στο Μεσαγρό (στο σπίτι του Ροδάκη), στον Άγιο Νεκτάριο και στην Παλαιοχώρα - σκαρφαλωμένη σε λόφο, σε απόσταση 15 χλμ. από το λιμάνι και απέναντι από το μοναστήρι του Αγίου Νεκταρίου, η μεσαιωνική πρωτεύουσα του νησιού με τα δεκάδες ερειπωμένα εκκλησάκια προσφέρεται για πεζοπορία.

-Επίσκεψη στο πετρόκτιστο χωριό Παχειά Ράχη, όπου από εκεί όσοι θέλουμε μπορούμε να πεζοπορίσουμε, και να βγούμε στην παραλία του Μαραθώνα , μέσα από μια πανέμορφη διαδρομή, που περνάει μέσα από τον αρχαίο Ελαιώνα, περιοχή μοναδικού κάλους.

Στον Μαραθώνα  συναντιόμαστε με τους υπόλοιπους για ένα σύντομο καφέ η χυμό.

-Αναχώρηση για την πόλη της Αίγινας όπου θα επισκεφθούμε τον αρχαιολογικό χώρο της Κολώνας και το Κυβερνείο από όπου ο Καποδίστριας ασκούσε τα καθήκοντα του ως κυβερνήτης της Ελλάδας.

-Φαγητό - ελεύθερος χρόνος στην περιοχή του Λιμένα. Όσοι το επιθυμούν, μπορούν να ενοικιάσουν ποδήλατα για μία βόλτα στον παραλιακό δρόμο του νησιού.

19:15 - Συνάντηση στο λιμάνι και αναχώρηση για Πειραιά

20:15 - Άφιξη στον Πειραιά

21:00 - Άφιξη στα Βριλήσσια

Στις πεζοπορικές διαδρομές θα υπάρχει υπεύθυνος οδηγός-ξεναγός. Το πρόγραμμα της εκδρομής μπορεί να τροποποιηθεί, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες, ή άλλα τυχόν απρόβλεπτα κατά την κρίση του αρχηγού της εκδρομής.