Περσεφόνη – «Θυμάσαι» από το νέο cd «Γραμμές παράλληλες»

2016-10-31 17:54

Ο νέος δίσκος της Περσεφόνης ονομάζεται «Γραμμές Παράλληλες» και περιέχει δέκα ολοκαίνουριες συνθέσεις σε στίχο και μουσική της ιδίας, τρεις εκ των οποίων με τη συμμετοχή της Ελένης Βιτάλη.

Η Περσεφόνη ντύνει τις πολύ ενδιαφέρουσες και ξεχωριστές συνθέσεις της, στις οποίες κυριαρχεί το έντεχνο στοιχείο αλλά δεν λείπουν οι επιρροές από όλο το φάσμα του ποιοτικού ελληνικού τραγουδιού, με το ιδιαίτερο, βαθύ ηχόχρωμα της φωνής της.

Συνθέσεις με στοιχεία rock και blues, μελωδικά τανγκό, νοσταλγικά λαϊκά καιζεϊμπέκικα που θυμίζουν παλιό σινεμά και συγκλονιστικές έθνικ μελωδίες με άρωμα Ανατολής εναλλάσσονται σε αυτό το πολυμορφικό έργο που αποτελεί κατάθεση ψυχής για την Περσεφόνη.

Στον δίσκο αυτό δύο συνθέσεις («Πάλι Μπήκες στην Καρδιά μου», «Το Ψέμα») ερμηνεύονται από την Ελένη Βιτάλη ενώ το album κλείνει με το ομώνυμο τραγούδι, ένα ποιοτικό λαϊκό που απογειώνεται από το συγκλονιστικό ντουέτο Βιτάλη-Περσεφόνης!

Το καλοκαίρι η Περσεφόνη μας παρουσίασε το πρώτο της single με τίτλο «Ήρθες Ξανά». Μια γλυκιά μελωδία, με την εναλλαγή από ακουστικές και ηλεκτρικές κιθάρες να έχουν ως αποτέλεσμα το πάντρεμα του κλασσικού με το μοντέρνο, και τη δημιουργία ενός πολύ προσωπικού ήχου που αποτελεί την υπογραφή της Περσεφόνης.

Σήμερα, επ’ ευκαιρία της κυκλοφορίας του δίσκου της, παρουσιάζει το δεύτερο της single με τίτλο «Θυμάσαι».

Σε στίχους και μουσική της ιδίας, πρόκειται για ένα μελωδικό τραγούδι με rock επιρροές που απογειώνεται από την ερμηνεία της Περσεφόνης.

Σκοτεινοί στίχοι και μελαγχολικά περάσματα από ηλεκτρικές κιθάρες συνθέτουν έναν ιδιαίτερα συγκινητικό και vintage ήχο, ένα τραγούδι που αποτελεί το απόλυτο soundtrack του φθινοπώρου!

Γίναν σκιές οι άνθρωποι
Και ψάχνουν στα σκοτάδια 
Φυλακισμένες οι ψυχές
Σε σώματα ρημάδια

https://www.youtube.com/watch?v=T8G5lFlrOKo

Στίχοι, μουσική, ερμηνεία: Περσεφόνη
CD : Γραμμές Παράλληλες (συμμετέχει η Ελένη Βιτάλη)
Label : Final Touch 
(distributed by MLK)