Περιφέρειας Αττικής-39ο Πανελλήνιο Ατομικό Πρωτάθλημα Γυναικών στο Σκάκι

2017-03-21 15:37

Στο Κέντρο Κεραμικής Τέχνης, με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής,

διεξήχθη το 39ο Πανελλήνιο Ατομικό Πρωτάθλημα Γυναικών στο Σκάκι

 

Με την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής διεξήχθη στο Κέντρο Κεραμικής Τέχνης, στο Μαρούσι, το 39ο Πανελλήνιο Ατομικό Πρωτάθλημα Γυναικών στο Σκάκι με διοργανωτές την Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία και τον Αθλητικό Όμιλο Παραδείσου Αμαρουσίου.

Οι αγώνες έγιναν στο πλαίσιο των πιλοτικών δράσεων του Συνεργατικού Σχηματισμού «Discover North Athens» που συντονίζει η Περιφέρεια Αττικής για την ανάπτυξη του τουρισμού και του πολιτισμού στα βόρεια προάστια, εταίρος του οποίου είναι η Πανελλήνια Ένωση Κεραμιστών και Αγγειοπλαστών που διέθεσε δωρεάν τις εγκαταστάσεις. «Επί εννέα ημέρες δύο τέχνες, αιώνια αστείρευτες, συναντήθηκαν στην καρδιά της βόρειας Αθήνας και στον ίδιο χώρο, επισήμανε ο Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών, Γιώργος Καραμέρος. Από τη μία η τέχνη της κεραμικής και της αγγειοπλαστικής και από την άλλη ο συναρπαστικός κόσμος του σκακιού, ένα άθλημα που είναι ταυτόχρονα επιστήμη, τέχνη και πολιτισμός. Με τη δράση αυτή, πρόσθεσε, αυξάνουμε την επισκεψιμότητα στη διαρκή έκθεση των κεραμιστών - αγγειοπλαστών και λειτουργούμε στην πράξη τον συνεργατικό σχηματισμό, ενισχύοντας την τοπική οικονομία».

Στην κορυφαία αυτή διοργάνωση για την ανάδειξη της πρωταθλήτριας Ελλάδας συμμετείχαν σπουδαίες σκακίστριες με τίτλους παγκόσμιας εμβέλειας. Πρωταθλήτρια αναδείχθηκε η Σταυρούλα Τσολακίδου που κατάκτησε την 1η θέση με 8 βαθμούς σε 9 αγώνες (7 νίκες, 2 ισοπαλίες). Στις θέσεις 2-3 ισοβάθμησαν με 6,5 βαθμούς  η Κατερίνα Παυλίδου και η Χαριτωμένη Μαρκαντωνάκη. Μετά την άρση της ισοβαθμίας (νίκη στη μεταξύ τους συνάντηση) 2η ήταν η Κ. Παυλίδου και 3η η Χ. Μαρκαντωνάκη. Οι αγώνες, ξεκίνησαν στις 11/03/2017 και ολοκληρώθηκαν στις 19/03/2017. Περισσότερες πληροφορίες (παρουσίαση των σκακιστριών, φωτογραφίες, αποτελέσματα, βαθμολογία, παρτίδες κ.λπ) είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας https://www.chessfed.gr/