Περιφέρεια Αττικής-Ξεκινάμε από την αρχή για να διασφαλίσουμε την αντιπλημμυρική θωράκιση της Αττικής

2019-11-29 18:38

Με αφορμή σημερινό σχόλιο του κ. Ν. Μπογιόπουλου σε ραδιοφωνική εκπομπή στον REAL FM, σχετικά με το σχέδιο της Περιφέρειας Αττικής για την αποκατάσταση των ζημιών που έγιναν στην Κινέτα, θα θέλαμε να επισημάνουμε τα παρακάτω :

 

Η Αττική έχει πληρώσει πολύ ακριβά στο παρελθόν, με απώλεια ανθρώπινων ζωών αλλά και περιουσιών, το λαϊκισμό και την έλλειψη προληπτικού σχεδιασμού όσον αφορά τη διαχείριση των φυσικών φαινομένων και την αποτροπή εκδήλωσης καταστροφικών συμβάντων. 

 

Πληρώσαμε κι εξακολουθούμε και σήμερα να πληρώνουμε ακριβά την έλλειψη επαρκούς αντιπλημμυρικής θωράκισης, την άναρχη δόμηση, την απουσία ολοκληρωμένων μελετών για τη διαχείριση των συνεπειών που έχουν προκληθεί από φυσικές καταστροφές, όπως έγινε πέρσι με την καταστροφική πυρκαγιά στα Γεράνια όρη.

 

Ως Περιφέρεια Αττικής δεν θέλουμε να ζήσουμε ξανά τέτοιες καταστάσεις.

Κι έχουμε δεσμευθεί να κινηθούμε με γρήγορους ρυθμούς, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε λάθη κι ανεπάρκειες δεκαετιών.

 

Στο πλαίσιο αυτό, με σχέδιο και πρόγραμμα εκπονούμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα με έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης της Αττικής, στη χαρτογράφηση, οριοθέτηση και διευθέτηση των ρεμάτων, σε συνεργασία με την Κεντρική Κυβέρνηση, καθώς κι ένα νέο σχέδιο πολιτικής προστασίας, που θα δίνει βάρος στην πρόληψη.

Αν το σχέδιο αυτό υπήρχε τα προηγούμενα χρόνια, δεν θα είχαμε ζήσει ούτε την καταστροφή στη Μάνδρα, ούτε και το περιστατικό με το πλημμυρισμένο οικόπεδο στο Δήμο Αμαρουσίου, που οφειλόταν στο γεγονός ότι η προηγούμενη ηγεσία της αντι-περιφέρειας Αττικής δεν είχε φροντίσει να καθαρίσει έγκαιρα το ρέμα που διέρχετο από την περιοχή. Ούτε αν είχε προχωρήσει στο αναγκαίο έργο της διευθέτησης του ρέματος Σαπφούς, αφού ο Δήμος Αμαρουσίου είχε έγκαιρα καταθέσει τις απαραίτητες μελέτες.

 

Δεσμευθήκαμε στους πολίτες να κάνουμε μια Νέα Αρχή για όλη την Αττική.

Στη δέσμευσή μας αυτή θα ανταποκριθούμε με συνέπεια κι ευθύνη .

Η νέα Κινέτα, στην οποία έκανε αναφορά ο Περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης δεχόμενος το ειρωνικό σχόλιο του δημοσιογράφου, δεν θα αποτελέσει εξαίρεση, αλλά προτεραιότητα για τη νέα διοίκηση της Περιφέρειας.