Πεντέλη Πόλη Πρότυπο // Κατάθεση Ψηφίσματος στο Δημοτικό Συμβούλιο για το Παίδων Πεντέλης

2022-01-28 19:23

Δελτίο Τύπου 21/1/2022

 

​Κατάθεση Ψηφίσματος στο Δημοτικό Συμβούλιο για το Παίδων Πεντέλης

 

Χθες 20/1 η Δημοτική Παράταξη ΠΕΝΤΕΛΗ ΠΟΛΗ ΠΡΟΤΥΠΟ καταθέσαμε στο Δήμο και αποστείλαμε σήμερα σε όλους του Δημοτικούς και Τοπικούς Συμβούλους το συνημμένο Σχέδιο Ψηφίσματος για το Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης ενόψει της συνεδρίασης του σημερινού Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πεντέλης.

 

Η Γραμματεία της Δημοτικής Παράταξης

ΠΕΝΤΕΛΗ ΠΟΛΗ ΠΡΟΤΥΠΟ

Μελίσσια, 20/1/2022

Αρ. Πρωτ.: 3

 

 

Προς:    κ.Κ.Λαζή, Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Πεντέλης

Κοιν:      κ.Δ.Κεχαγιά, Δήμαρχο Δήμου Πεντέλης

                κ.κ. Δημοτικούς Συμβούλους Δήμου Πεντέλης

 

Θέμα:   Κατάθεση Ψηφίσματος για το Γ/Ν Παίδων Πεντέλης και το Γ/Ν Σισμανόγλειο

 

Αξιότιμη κα Πρόεδρε,

Η “Πεντέλη - Πόλη Πρότυπο” είναι νέα αυτοδιοικητική παράταξη στο Δήμο Πεντέλης που δημιουργήθηκε με σκοπό την ανάδειξη και προώθηση σημαντικών θεμάτων που προκύπτουν από τη ζωή της πόλης μας και απασχολούν τους κατοίκους της.

Με αφορμή τη συζήτηση που γίνεται στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου μας στις 21/1/2022 για το εξαιρετικά σοβαρό θέμα του Παιδιατρικού Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης, καταθέτουμε όπως έχουμε δικαίωμα ως ενεργοί πολίτες και δημότες Σχέδιο Ψηφίσματος για τα 2 Νοσοκομεία της πόλης μας το οποίο και επισυνάπτουμε, με την παράκληση να αναγνωστεί κατά τη διάρκεια συζήτησης του θέματος της ημερήσιας διάταξης και την ελπίδα να υιοθετηθεί από το Σώμα.

Πιστεύουμε ότι η διασφάλιση της απρόσκοπτης λειτουργίας των νοσοκομείων της πόλης μας και η αναβάθμιση των παρεχόμενων προς τους πολίτες υπηρεσιών πρέπει να ενώνει και να μη διχάζει τη κοινωνία μας. Για το σκοπό αυτό προτείνουμε την υιοθέτηση  από το Δημοτικό Συμβούλιο του ψηφίσματος που κατά απόλυτη πλειοψηφία αποφάσισε το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής.

Επιπρόσθετα πιστεύουμε ότι η κα Δήμαρχος οφείλει να ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο και την τοπική κοινωνία εάν είχε υπάρξει ενημέρωση ή/και προσυνεννόηση της ίδιας με την αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας κα Μίνα Γκάγκα για την κυβερνητική πρόθεση για εξαίρεση του Παίδων Πεντέλης από τις 24ωρες εφημερίες όπως η ίδια υπουργός ανέφερε σε συνέντευξη της στην τηλεόραση του Open στις 17 Ιανουαρίου και αν υπήρξε, ποια ήταν η θέση της.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την ανταπόκρισή σας.

 

 

Κωνσταντίνος Βαρλαμίτης

Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης

ΠΕΝΤΕΛΗ ΠΟΛΗ ΠΡΟΤΥΠΟ

 

 

Συνημμένα – Σχέδιο Ψηφίσματος (1 σελίδα)


 

ΨΗΦΙΣΜΑ

του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πεντέλης

Έχοντας υπόψη ότι :

Α. Αναφορικά με το Γ/Ν Παίδων Πεντέλης

  1. Είναι το μόνο που προσφέρει παιδιατρική περίθαλψη στα παιδιά της Ανατολικής Αττικής και του Βορείου Τομέα Αθήνας, περιοχών με 26 Δήμους και με πληθυσμό που υπερβαίνει τα 1,2 εκ. κατοίκους (περίπου 5.000 περιστατικά τον μήνα), όπου με την εν λόγω απόφαση ο όγκος των περιστατικών αυτών θα αναγκάζεται να συμπιέζεται στα υπόλοιπα δυο δημόσια παιδιατρικά νοσοκομεία της Αττικής, τα οποία βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας και είναι ήδη επιβαρυμένα, λόγω της πανδημίας.
  2. Λειτουργεί επί χρόνια, καθημερινά 8:00-14:30 και σε 24ωρη εφημερία Δευτέρα, Πέμπτη και κάθε δεύτερη Κυριακή. Κατά την διάρκεια αυτών των χρόνων, και παρά την υποστελέχωση, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του ανταποκρίθηκε με υψηλό αίσθημα ευθύνης στα καθήκοντα του και απολαμβάνει του σεβασμού και αναγνώρισης από τους πολίτες/γονείς, ιδιαίτερα δε τα τελευταία δύο χρόνια της πανδημίας.
  3. Ο εμβολιασμός είναι ιατρική πράξη που ανήκει στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και ήδη υφίστανται Πρωτοβάθμιες Μονάδες Υγείας στην ευρύτερη περιοχή που μπορούν να καλύψουν τις εμβολιαστικές ανάγκες του πληθυσμού.
  4. Λειτουργούσε ήδη ως εμβολιαστικό κέντρο με 4 γραμμές εμβολιασμού χωρίς να δημιουργείται πρόβλημα με τις εφημερίες του, είναι λογικό και σωστό ότι οι όποιες επιπλέον γραμμές εμβολιασμού πρέπει να δημιουργηθούν αναλογικά και στα 3 παιδιατρικά νοσοκομεία της Αττικής καθώς και στις δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, έτσι ώστε να καλύπτονται αναλογικότερα οι εμβολιαστικές ανάγκες ολόκληρης της γεωγραφικής περιοχής της Αττικής.

B. Αναφορικά με το Γ/Ν «Σισμανόγλειο-Αμαλία Φλέμινγκ»

Εξυπηρετεί ολόκληρη τη Βορειοανατολική Αττική ως Γενικό Νοσοκομείο και με την απόφαση να γίνει αποκλειστικά νοσοκομείο περιστατικών Covid-19, ουσιαστικά παροπλίστηκε, με αποτέλεσμα να αφήνονται εκατοντάδες άνθρωποι αβοήθητοι από τα υπόλοιπα -εκτός Covid – αλλά εξίσου ζωτικής σημασίας θέματα υγείας.

 

Κατόπιν των παραπάνω,

το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πεντέλης καλεί το Υπουργείο Υγείας:

Α. Να επαναφέρει στην κανονική του λειτουργία το Γ/Ν Παίδων Πεντέλης μέσω της άμεσης έκδοσης σχετικής απόφασης, διασφαλίζοντας έτσι το κρίσιμο αγαθό της άμεσης πρόσβασης στη Δημόσια Υγεία των παιδιών των οικογενειών του Βορείου Τομέα Αθηνών και ολόκληρης της Ανατολικής Αττικής. Ζητούμε να κινητοποιηθούν και να αξιοποιηθούν οι δομές Πρωτοβάθμιων Μονάδων Φροντίδας, οι οποίες λόγω και της γεωγραφικής τους διασποράς θα διευκολύνουν πολύ τόσο τα παιδιά όσο και τις οικογένειες τους στο να εμβολιάζονται σύντομα και εύκολα χωρίς αχρείαστες μετακινήσεις προς ένα μεγάλο αλλά μακρινό εμβολιαστικό κέντρο. Αιτούμεθα δε, όπως το Γ/Ν Παίδων Πεντέλης επανέλθει στο καθεστώς των 24ώρων γενικών εφημεριών όπως ίσχυε μέχρι τις 7/1/2022.


Β. Να αποκαταστήσει άμεσα την λειτουργία του Γ/Ν «Σισμανόγλειο – Αμαλία Φλέμινγκ» επαναλειτουργώντας και πάλι όλα τα τμήματα ζωτικής σημασίας.