Πεντέλη Πόλη Πρότυπο // Δήλωση για την Ουκρανία

2022-03-04 15:59

Δελτίο Τύπου 1/3/2022

Η Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία δεν μπορεί παρά να χαρακτηριστεί από όλους μας ως πράξη εγκληματική, που στρέφεται ενάντια στα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα και τις αξίες της δημοκρατίας, της ελευθερίας και της αυτοδιάθεσης των λαών.

Ο νεοτσαρισμός της Ρωσικής πολιτικής σε συνδυασμό με την επεκτατική πολιτική του ΝΑΤΟ και την αδυναμία της ΕΕ να δημιουργήσει ένα ευρωπαϊκό σύστημα ασφαλείας στο οποίο θα συμπεριλαμβάνει και τη Ρωσία, δημιουργούν συνθήκες επαναφοράς του πλανήτη στην εποχή του ψυχρού πολέμου και της απειλής ενός πυρηνικού ολέθρου.

Η προάσπιση της ειρηνικής συνύπαρξης των λαών και η απαίτηση να σταματήσει ΤΩΡΑ ο πόλεμος αποτελεί κύριο μέλημα όλων μας.

Παράλληλα οφείλουμε, από την πλευρά μας, να πάρουμε πρωτοβουλίες βοήθειας και ανακούφισης τόσο των προσφύγων που έχουν ήδη αναγκαστεί να φύγουν από τις εστίες τους (ήδη 500.000 άνθρωποι έχουν ξεσπιτωθεί και έχουν περάσει τα σύνορα) όσο και της μεγάλης ομάδας της ομογένειας που ζει εκεί.

Για το σκοπό αυτό ζητάμε την άμεση σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πεντέλης προκειμένου να συγκεκριμενοποιηθούν οι πρωτοβουλίες και οι δράσεις ανθρωπιστικής βοήθειας προς τον σκληρά δοκιμαζόμενο Ουκρανικό λαό.

Κωνσταντίνος Βαρλαμίτης

Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης

ΠΕΝΤΕΛΗ ΠΟΛΗ ΠΡΟΤΥΠΟ