Πεντέλη Πόλη Πρότυπο | Δελτίο τύπου για την Κινητοποίηση για τα τραπεζοκαθίσματα

2024-06-24 02:27

Κινητοποίηση κατοίκων της Πεντέλης ενάντια στην τοποθέτηση  τραπεζοκαθισμάτων στα παρτέρια - EKFRASI.net

Μέλη και φίλοι της παράταξής μας βρεθήκαμε το Σαββάτο βράδυ 22/6 στην πλατεία Νέας Πεντέλης στην κινητοποίηση της πρωτοβουλίας κατοίκων ενάντια στην τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων στα πράσινα παρτέρια της πλατείας.

Υπενθυμίζουμε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο στις 29/4/24 ενέκρινε την πρόταση της Δημάρχου για τον κανονισμό παραχώρησης κοινόχρηστων χώρων για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων γύρω από την πλατεία της Νέας Πεντέλης. Ο συγκεκριμένος κανονισμός, με το άρθρο 7, παρ. 5, επιτρέπει στα καταστήματα εστίασης να επεκτείνουν τα τραπεζοκαθίσματά τους και στα πράσινα παρτέρια της πλατείας.

Η διοίκηση αγνόησε τους κατοίκους που παρέστησαν στο δημοτικό συμβούλιο και εξέφρασαν - χωρίς αποτέλεσμα - την αντίθεσή τους. Ο λόγος, όπως δήλωσε η Δήμαρχος, ήταν η προεκλογική της δέσμευση ότι θα προχωρήσει στη συγκεκριμένη ρύθμιση (!) Με τη σύμπραξη της παράταξης του κ. Παλαιοδήμου και την ανοχή - με μια εξαίρεση - της παράταξης της κ. Κεχαγιά, ο κανονισμός εγκρίθηκε ως είχε και τώρα η επέκταση των τραπεζοκαθισμάτων δρομολογείται σε όλους τους δημόσιους χώρους στη Νέα Πεντέλη και στα Μελίσσια (πλατεία Αγίου Γεωργίου, πεζόδρομος της Παναγούλη, Π. Τσαλδάρη και αλλού).

Η πρωτοβουλία κατοίκων θεωρεί απαράδεκτη τη συγκεκριμένη απόφαση καθώς αφαιρείται χώρος παιχνιδιού από την πλατεία ενώ προάγεται η εμπορευματοποίηση του χώρου, διευκολύνεται η προσέλκυση υπερτοπικής κίνησης και επιτείνεται η απώλεια του χαρακτήρα της πλατείας ως χώρου συγκέντρωσης και κοινωνικοποίησης της τοπικής κοινότητας.

Στηρίζουμε τον αγώνα των κατοίκων, καθώς θεωρούμε ότι οι δημόσιοι ελεύθεροι χώροι δεν είναι πεδίο επιχειρηματικής δραστηριότητας αλλά θα πρέπει να είναι ελεύθεροι και ισότιμα προσβάσιμοι από όλους τους κατοίκους για την κάλυψη των αναγκών τους σε αναψυχή και κοινωνικοποίηση.

Στηρίζουμε και συμμετέχουμε στον αγώνα των κατοίκων για μια πλατεία, ειδικά, και ελεύθερους κοινόχρηστους χώρους, εν γένει, που θα ανήκουν σε όλους!

 

Η Γραμματεία της Δημοτικής Παράταξης

ΠΕΝΤΕΛΗ ΠΟΛΗ ΠΡΟΤΥΠΟ