Πεντέλη-Παρουσίαση του Βιβλίου «Ελληνικά Φτερά στην Κύπρο»

2016-05-23 16:07

Την Κυριακή 22 Μαΐου πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Δημάρχου Πεντέλης Δημήτρη Στεργίου – Καψάλη η παρουσίαση του βιβλίου «Ελληνικά φτερά στην Κύπρο», του Υποπτέραρχου Ιπτάμενου ε.α. κ. Γεώργιου Μήτσαινα στο Πολιτιστικό Κέντρο της Δ.Κ. Μελισσίων.

Ο Δήμαρχος ανέφερε στο σύντομο χαιρετισμό του:

«Είναι για μένα ιδιαίτερη τιμή και χαρά ο τόπος μου να έχει ανθρώπους … της εμβέλειας του Γιώργου του Μήτσαινα και είναι ακόμα μεγαλύτερη τιμή κάθε φορά που συναντάω συνάδελφο σε τούτο τον τόπο ή οπουδήποτε, γιατί ξέρω ότι λίγο πολύ η διαδικασία σφυρηλάτησης της ζωής του έχει γίνει με αρχές, αξίες και πέρα και πάνω απ όλα έχει γίνει με τη λέξη πατρίδα. Σ΄ ότι αφορά στο θέμα συνηθίζουμε ως Έλληνες τις δύσκολες σελίδες της ιστορίας μας ιδίως της νεώτερης, είτε αυτό λέγεται Μικρασιατική Εκστρατεία, είτε πρόσφατα Κυπριακό να τις γυρίζουμε πολύ γρήγορα και αυτό είναι κακό γιατί δε διδασκόμεθα από τα λάθη μας. Προφανώς και το Κυπριακό αποτελεί την κορύφωση μιας διαδικασίας που πάλι παίζεται, που παιζόταν και θα παίζεται στο καλύτερο οικόπεδο του πλανήτη, που λέγεται Ελλάδα και στο οποίο τα παγκόσμια συμφέροντα συγκλίνουν. Ακουμπώντας λοιπόν αυτό το απόστημα της διεθνούς λειτουργίας στα πλαίσια της ίντριγκας εναντίων της πατρίδας μας, είναι ανάγκη οι χειρισμοί να είναι πολύ λεπτοί, ώστε να μην πειράξουν τον υγιή στόχο. Με αυτή τη κυρίαρχη σκέψη την τελευταία, θεωρώ την σημαντικότητα της παρουσίασης του Πτεράρχου Γιώργου Μήτσαινα πάρα πολύ σοβαρή, ιδίως για στελέχη του επιπέδου λειτουργίας του γνωσσολογίου των ενόπλων δυνάμεων, τα οποία έχουμε σφυρηλατήσει και μέσα από στρατιωτικές διαδικασίες και μέσα από διπλωματικές σκέψεις, για όσους από μας είχαμε την τύχη να υπηρετήσουμε για χρόνια και στο διπλωματικό σώμα».

Το βιβλίο προλόγισε ο Ιστορικός εκ Κύπρου κ. Σταύρος Καρκαλέτσης.

Την Παρουσίαση παρακολούθησαν επίσης  οι Θεματικοί Αντιδήμαρχοι κ.κ. Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου και Άντα Μπούσουλα, ο Τοπικός Αντιδήμαρχος Δ.Κ. Μελισσίων κ. Ηλίας Τσουχνικάς και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Σάββας Βορέας.

Την επιμέλεια και το συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο Εντεταλμένος Σύμβουλος κ. Παναγιώτης Μούστρης.