Παρουσίαση του βιβλίου της Πέμης Γκανά Kairlov στο Πνευματικό Κέντρο Βριλησσίων το Σάββατο

2017-03-02 17:34

«KAIRLOV» της Πέμης Γκανά

Παρουσίαση βιβλίου στο Πνευματικό Κέντρο Βριλησσίων

 

Ο Εξωραϊστικός - Επιμορφωτικός - Φιλανθρωπικός & Αθλητικός Σύλλογος Άνω Βριλησσίων «Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος» και οι Εκδόσεις Γαβριηλίδης διοργανώνουν την  παρουσίαση του μυθιστορήματος «KAIRLOV» της Πέμης Γκανά, το Σάββατο 4 Μαρτίου στις 6:30 το απόγευμα.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο Βριλησσίων, Κισσάβου 11 στα Βριλήσσια, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Η συγγραφέας, σε ένα άρτιο λογοτεχνικά και συναισθηματικά φορτισμένο αφήγημα, διηγείται την ιστορία μιας αριστοκρατικής οικογένειας, της οποίας η μοίρα υφαίνεται στη σκιά του πατρογονικού πύργου Κάιρλοφ, στο Γόμελ της Λευκορωσίας και μαζί της δένεται η μοίρα μιας ολόκληρης αυτοκρατορίας.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος (δημοσιογράφος-συγγραφέας) και η Γιώτα Κυριακοπούλου (εκπαιδευτικός). Το βιβλίο θα προλογίσει ο τ. δήμαρχος Βριλησσίων, Κώστας Ιωαννίδης. Αποσπάσματα θα διαβάσει η Έφη Αγγελοπούλου. Στο πιάνο ο Σπύρος Παζιώτης.

 

Ακολουθεί απόσπασμα από το βιβλίο.

Μην πιστεύεις ποτέ αυτό που βλέπεις με τα μάτια σου. Με ακούς; Ποτέ. Να, κοίτα πέρα μακριά, στο λόφο εκεί, στην επαρχία του Γόμελ. Τον βλέπεις τον Κάιρλοφ; Τον πύργο των Κορλόφσκι; Όχι; Περίεργο… Είναι πάντα εκεί. Κοίτα καλύτερα, ξεπροβάλλει τώρα μέσα από την πυκνή καταχνιά η ανατολική πλευρά του. Η ομίχλη τον κρύβει ξανά. Και ο Κάιρλοφ –ίδια μήτρα που δεν ξερνά τα παιδιά της- φυλά μυστικά ανομολόγητα που σπέρνουν θάνατο. Ένας δεσμός σφικτός, μια με πνίγει, μια με σώζει, προστασία και θηλιά αντάμα. Το αέναο παιχνίδι του θύτη και του θύματος.

Το χωνευτήρι του θανάτου και η λήθη –αυτό ο δαίμονας- δεν με τρομάζουν πια, γιατί ξέρω πως με ακούς εσύ, και η ζωή μου δεν ια ξεχαστεί μια δυο γενιές μετά. Όχι, όχι, καλύτερα ούτε εμένα να ακούς. Μισότρελη γριά είμαι. Αφουγκράσου μόνο το μουρμουρητό του ανέμου, μιλά για το γιό μου τον Φιοντόρ, μιλά και για μένα, μιλά για όλους εμάς που μαχόμαστε να σώσουμε τη ζωή μας και να αποδώσουμε δικαιοσύνη. Πορεύσου με τη διαίσθησή σου και θυμήσου, την αλήθεια δεν την βλέπει πάντα το φως του ηλίου. Και το λέω εγώ, η Αναστασία Ιβάνοβνα Κορλόφσκι, που καταδικασμένη ζω εν κρυπτώ στα σπλάχνα του κακορίζικου Κάιρλοφ…  

Ώρα σε Βριλήσσια:

Επικοινωνία

Ραδιόφωνο Άνω Βριλησσίων radioanovrilissia@yahoo.com