Παρουσίαση του βιβλίου «Πέτρα και Ξίφος» του Μιλτιάδη Τσαπόγα στο Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας

2016-07-05 08:53

Το Σάββατο 2 Ιουλίου παρουσιάστηκε στο Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας της Δ.Κ. Πεντέλης το βιβλίο του συγγραφέα Μιλτιάδη Τσαπόγα με τίτλο «Πέτρα και Ξίφος».

Το βιβλίο το οποίο προλόγισαν ο εκδότης του εκδοτικού οίκου Δαιδάλεος,  ο  Σχολικός Σύμβουλος κ. Γιάννης Γαληνέας και ο Θεολόγος κ. Ευστάθιος Βασιλόπουλος διαδραματίζεται στην εποχή των ιπποτών της μεσαιωνικής Ελλάδας και περιλαμβάνει έρευνα γραφείου και έρευνα πεδίου με πλήθος φωτογραφιών και αφηγήσεων για τα κάστρα της Φραγκοκρατίας στο Μοριά.

Ο Δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου - Καψάλης χαιρέτησε την εκδήλωση λέγοντας πως η έρευνα των κάστρων οδηγεί στην τεκμηρίωση της ιστορίας του τόπου μας και  είναι αδιάψευστος μάρτυρας των ιστορικών γεγονότων. Τέλος συνεχάρη τον νεαρό συγγραφέα για το θέμα που επέλεξε να ερευνήσει και ευχήθηκε το βιβλίο του να είναι καλοτάξιδο.

Στην παρουσίαση του βιβλίου παρέστησαν επίσης ο Θεματικός Αντιδήμαρχος κ. Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Λευτέρης Κοντουλάκος, Λευτέρης Κιτσούλης και Σάββας Βορέας, ο Πρόεδρος της Α΄βάθμιας Σχολικής Επιτροπής κ. Βασίλειος Κωστόπουλος εκπρόσωποι Φορέων και Συλλόγων, φίλοι του συγγραφέως και πλήθος κόσμου.