Παρουσίαση δίσκου - live στον Ιανό | Ελεάννα Ζεγκίνογλου - Πόλυς Κυριακού "Φελλός"

2020-02-04 16:45
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΔΙΣΚΟΥ - LIVE

Ελεάννα Ζεγκίνογλου – Πόλυς Κυριάκου
«Φελλός»

ΣΑΒΒΑΤΟ 8 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ στον ΙΑΝΟ

Απ’ το ναυάγιον επέζησεν ασφαλώς μόνον αυτός".
"Επιτυχώς επέπλευσεν ο Φελλός.
 
Κάπως έτσι, με αυτά τα λόγια αρχίζει τη διαδρομή του ένας νέος δίσκος, o « Φελλός», στις αρχές του 2020, με αφετηρία το Ogdoo Music Group. Σε μια εποχή που δε θέλει τραγούδια που να μας προβληματίζουν. Σε μια εποχή όμως, που χρειάζεται νοήματα που να μας ξαφνιάζουν.
Πρωταγωνιστές αυτού του ταξιδιού, η Ελεάννα Ζεγκίνογλου, μια πολυτάλαντη μουσικός και ερμηνεύτρια, που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην καλύτερη δημιουργική στιγμή της διαδρομής της.
Μαζί της, ο γνώριμος στιχουργός Πόλυς Κυριάκου που μάς έρχεται από τη Νέα Υόρκη με πολλές ιστορίες και ποιήματα στις αποσκευές του.
 
Θα μας επιβιβάσουν λοιπόν στο φορτηγό τους για να μάς πάνε στο "Χορό του Εγώ", όπου μαζί με τον Απόστολο Ρίζο, θα μας πουν ότι η λέξη «Εγώ» είναι μια λέξη τόσο δα μικρή, πολύ μικρή, δισύλλαβη, που στη λήγουσα τονίζεται με κρότο κι αγωνία...
Θα μας θυμίσουν πως μόνο ένα μικρό παιδί θα σε κρατάει για πάντα απ’ το χέρι. Κι ότι «Ήρθες μα δεν είχες τι να πεις". Ότι το φορτηγό έγινε αεροπλάνο. Κι ότι «θα ήθελα να ’ρθεις, όπως και τότε άνεμος να βρεις ό,τι έχεις αγαπήσει, στις τρεις παρά...»
O “Φελλός”, λοιπόν, γεννήθηκε ανάμεσα στη Νέα Υόρκη, την Αθήνα και την Κύπρο, και σήμερα είναι μπρος απ' τα μάτια μας, έτοιμος για τις οχτώ στάσεις του...
 
Το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου στις 21:00 θα γίνει παρουσίαση του "Φελλού" στον φιλόξενο χώρο του Ιανού.
 
Η Ελεάννα Ζεγκίνογλου, η οποία είναι η υπεύθυνη για όλες τις συνθέσεις και τις ενορχηστρώσεις, θα ερμηνεύσει. Ο Πόλυς Κυριάκου, ο οποίος έχει γράψει τους στίχους και τα ποιήματα του δίσκου, θα απαγγείλει.
Συμμετέχουν φιλικά, ο Απόστολος Ρίζος και οι 1.2.3.swing.
 
Μουσικοί:
Τζένη Τζοάννα Σουλκούκη: Πιάνο
Αλέξανδρος Κούρτης: Τύμπανα
Στέργιος Μητρούσης: Μπάσο
Λαμβάνει μέρος το Enchord String Quartet.
 
Φωτογραφία: Μαρία Κλινάκη
Οργάνωση παραγωγής: Φόρμιγγα art
Είσοδος (με κρασί ή μπύρα): 13€
Έναρξη: 21:00
Η βραδιά θα μεταδίδεται ζωντανά από τo IANOS RADIO
 
Πληροφορίες
IANOS | τηλ. 210 32 17 810, Σταδίου 24 - Αθήνα
Προπώληση εισιτηρίων στα ταμεία του ΙΑΝΟΥ:
Σταδίου 24 & Golden Hall (Λ. Κηφισίας 37Α, Μαρούσι)
και στο www.ianos.gr