Παρεμβάσεις για τη βελτίωση της προσβασιμότητας από τον Δήμο Βριλησσίων

2024-04-23 02:34

https://kede.gr/wp-content/uploads/2024/04/%CF%81%CE%AC%CE%BC%CF%80%CE%B5%CF%82-%CE%92%CF%81%CE%B9%CE%BB%CE%AE%CF%83%CF%83%CE%B9%CE%B1.jpg

Το έργο της αποκατάστασης και συντήρησης ραμπών AμεΑ για την απρόσκοπτη πρόσβαση των συμπολιτών μας συνεχίζει με εντατικούς ρυθμούς ο Δήμος Βριλησσίων.

 

 Με στόχο την ισότιμη συμμετοχή όλων σε κάθε πτυχή της καθημερινότητας κλιμάκιο εργαζομένων της Αντιδημαρχίας Αστικών Υποδομών και Βιώσιμης Κινητικότητας ολοκλήρωσε την ανακατασκευή επτά ραμπών ΑμεΑ σε διάφορα σημεία της πόλης μας.

 

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε και αφαίρεση εμποδίων προκειμένου οι συμπολίτες μας με κινητικά προβλήματα να μετακινούνται απρόσκοπτα.

 

 Συγκεκριμένα τα τεχνικά συνεργεία του Δήμου Βριλησσίων επισκεύασαν τις φθαρμένες ράμπες ΑμεΑ στη συμβολή των οδών Αναλήψεως και Φλωρίνης, Ομήρου και Θέτιδος, Γράμμου και Αναλήψεως, 25ης Μαρτίου και Ηπείρου, Τροίας και Αίαντος. Επίσης πραγματοποιήθηκαν εργασίες αποκατάστασης σε ράμπες στην οδό Νέστου και στην Λ. Πεντέλης στο ύψος της οδού Πάρνηθος.

 

To προηγούμενο διάστημα τοποθετήθηκαν και κολωνάκια σε κεντρικά σημεία των Βριλησσίων για την αποτροπή του φαινομένου αντικοινωνικής στάθμευσης.

 

Ο Δήμαρχος Βριλησσίων Γιάννης Πισιμίσης δήλωσε: «Με κάθε ράμπα που αποκαθιστούμε ερχόμαστε ένα βήμα πιο κοντά στον μεγάλο στόχο της αποκατάστασης της προσβασιμότητας, στην επίτευξη της ισότιμης συμμετοχής όλων των συμπολιτών μας στο Δημόσιο Χώρο. Για εμάς το ζήτημα αυτό έχει υψηλή αξιακή σημασία. Ας δείξουμε όλοι μας τον απαραίτητο σεβασμό στις υποδομές της πόλης μας και στους συμπολίτες μας. Μαζί αλλάζουμε τα Βριλήσσια»