Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου, ο Ισίδωρος Ζουργός στα Βριλήσσια!

2018-12-04 18:16

Το Cine - Δράση παρουσιάζει έναν κορυφαίο σύγχρονο λογοτέχνη!


Η Κινηματογραφική Λέσχη Βριλησσίων Cine-Δράση και οι Εκδόσεις Πατάκη σας προσκαλούν την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018, στις 8:00μμ, σε μια συνάντηση γνωριμίας με τον συγγραφέα ΙΣΙΔΩΡΟ ΖΟΥΡΓΟ.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα «Νίκος Εγγονόπουλος» του πάρκου «Μίκης Θεοδωράκης» (πρώην ΤΥΠΕΤ), Υμηττού & Πλαταιών, Βριλήσσια.


Στη συνάντηση οι αναγνώστες του κορυφαίου μας λογοτέχνη θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν μαζί του για το σύνολο του έργου του και για το τελευταίο του βιβλίο «Λίγες και μία Νύχτες».Ο Ισίδωρος Ζουργός γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1964. Σπούδασε Παιδαγωγικά και υπηρετεί στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση ως δάσκαλος. Έχει δυο παιδιά και σήμερα εργάζεται στη Θεσσαλονίκη. Έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με διάφορα περιοδικά δημοσιεύοντας ποίηση και πεζογραφία, καθώς και βιβλιογραφικά κριτικά σημειώματα. Έχει επίσης ασχοληθεί με θέματα διδασκαλίας της λογοτεχνίας στο δημοτικό σχολείο και ιστορίας της εκπαίδευσης. Το 1996 συμμετείχε στη συλλογική έκδοση κειμένων για την εκπαίδευση, με τον τίτλο "Αναπνέοντας κιμωλία -γραφές εκπαιδευτικών", από τις εκδόσεις Σαββάλα.

Έχει εκδώσει τα μυθιστορήματα: "Φράουστ" (Λιβάνης, 1995/Πατάκης, 2010), "Αποσπάσματα από το βιβλίο του ωκεανού" (Πατάκης, 2000/2007), "Η ψίχα εκείνου του καλοκαιριού" (Πατάκης, 2002/2010), "Στη σκιά της πεταλούδας" (Πατάκης, 2005), "Η αηδονόπιτα" (Πατάκης, 2008), "Ανεμώλια" (Πατάκης, 2011 - Βραβείο Αναγνωστών ΕΚΕΒΙ). Επίσης, συμμετείχε στη συλλογική έκδοση "Ζωολογία του πάνω και του κάτω κόσμου" (Πατάκης, 2009), στη σειρά "Hotel-Ένοικοι Γραφής", που επιμελείται ο Μισέλ Φάις. Το 2014 εκδόθηκαν οι «Σκηνές από το βίο του Ματίας Αλμοσίνο» και το 2017 και το 2017 οι «Λίγες και μία νύχτες» (και τα δύο από τις εκδόσεις Πατάκη). Παράλληλα συμμετείχε στα συλλογικά έργα «Ιστορίες Ταχυδρομείου» (2014, Ελληνικά Ταχυδρομεία), «Τάξη +Αταξία» (2011, Ακρίτας) και «Ζωολογία του πάνω και του κάτω κόσμου» (2009, Πατάκης).Κινηματογραφική Λέσχη Βριλησσίων Cine-Δράση

 

 

Το Site έχει την άδεια της ΑΕΠΙ.

Τα Μουσικά έργα παρέχονται μόνο για ιδιωτική χρήση κάθε επισκέπτη – χρήστη και απαγορεύεται η με οποιονδήποτε τρόπο περαιτέρω εκμετάλλευση αυτών χωρίς την προηγούμενη άδεια της ΑΕΠΙ.

Επικοινωνία

Ραδιόφωνο Άνω Βριλησσίων radioanovrilissia@yahoo.com