Παντελής Κυραμαργιός-Ανοιχτή Επιστολή

2020-10-21 18:11

Το νέο τραγούδι του Παντελή Κυραμαργιού «Ανοιχτή επιστολή» είναι αυτό που περιγράφει ο τίτλος του. Μια ανοιχτή επιστολή με τη μορφή ενός μουσικού μονολόγου που σκιαγραφεί το πιο παθογόνο κοινωνικά είδος Νεοέλληνα. Εκείνο που κυκλοφορεί ανάμεσά μας και αυτοπροσδιορίζει τον τρόπο σκέψης και δράσης του ως «κανονικό».
Τα λόγια του είναι γραμμένα εν θερμώ αλλά αυτή η θέρμη δεν προέκυψε ξαφνικά σε ένα βράδυ χωρίς προηγούμενο.

Ο ίδιος ο Παντελής Κυραμαργιός λέει:
«Είναι πάντα εδώ και έχω μάθει να ζω μαζί της. Τα λόγια της καταγγελίας και του θυμού αυτού του τραγουδιού, προσπαθήσαμε να τα ντύσουμε με ήχο παρέα με τον Βάιο Πράπα

Η «Ανοιχτή επιστολή» είναι ένα τραγούδι προσθήκη, στα τραγούδια του «Άνω Θρώσκω» του νέου δίσκου του Παντελή Κυραμαργιού που κυκλοφόρησε πρόσφατα και έχει κεντρικό άξονα την Ηθική την ώρα που η κρίση βαθαίνει και δημιουργεί διαρκώς νέα ηθικά και ψυχολογικά διλήμματα. Όμως, οι εξελίξεις οι σχετικές με τη δίκη της Χρυσής Αυγής, η δίκη των δολοφόνων του Ζακ Κωστόπουλου, η αφόρητη πίεση που προκύπτει από τα περιοριστικά μέτρα για τον κορωναϊό και το μαρτύριο που ζουν οι πρόσφυγες, όλα αυτά και άλλα τόσα, δημιούργησαν μια νέα συνθήκη στη δημιουργική ανάγκη του τραγουδοποιού να συμπληρώσει την ηθική ενότητα του «Άνω Θρώσκω» και με αυτό το τραγούδι.

Έτσι, η «Ανοιχτή επιστολή», έχει πλέον μουσική οντότητα και περιμένει να βρει τους αποδέκτες της αλλά και να φτάσει στα χείλη όσων συντάσσονται με το περιεχόμενό της.
Στίχοι-μουσική: Παντελής Κυραμαργιός

Sound design, ενορχήστρωση, παιξίματα, ηχογράφηση,
μίξη, επιμέλεια video:
Βάιος Πράπας

Mastering: Κυριάκος Κυριακού

Παντελής Κυραμαργιός - Ανοιχτή επιστολή