Π.Ε.Δ.Α.-Σε κατάμεστη αίθουσα η παρουσίαση του νόμου Κλεισθένης

2018-10-23 17:39

https://www.aftodioikisi.gr/wp-content/uploads/2018/10/peda.kleistenis_2.jpg

Στην κατάμεστη η αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής για πρώτη φορά μετά την ψήφιση του «Κλεισθένης Ι» αναλύθηκαν και συζητήθηκαν σε βάθος μια σειρά άρθρων από τις ενότητες:

«Θεσμικές αλλαγές και εκλογικά στο «Πρόγραμμα Κλεισθένης Ι» Ν.4555/2018» με εισηγητές τους:

Μαυραγάνη Μαρία, Γενική Διευθύντρια Αποκέντρωσης και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Διαμαντοπούλου Αφροδίτη, Διευθύντρια Προσωπικού Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Σιδηρόπουλο Κίμωνα, Τμηματάρχη Τμήματος Οργάνωσης Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ Βαθμού.

«Αλλαγές στα έσοδα των Ο.Τ.Α. και την Δημοτική Περιουσία» με εισηγητή τον κ. Χατζηεργάτη Νικόλαο, Διευθυντή Οικονομικών Τοπικής Αυτοδιοίκησης

«Οικονομική Διοίκηση – Διαχείριση» με εισηγητή τον κ. Ζαφειρίου Κωνσταντίνο, Τμηματάρχη Οικονομικής Διοίκησης και Προϋπολογισμού.

 

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της πλειοψηφίας των Δημάρχων, των Δημοτικών Συμβούλων, των στελεχών υπηρεσιών των Δήμων αλλά και των επιθυμούντων να θέσουν υποψηφιότητα στις Δημοτικές Εκλογές του Μαΐου 2019, όπως, άλλωστε, αναμένονταν, ήταν ο Εκλογικός Νόμος της Απλής Αναλογικής.

 

Οι ερωτήσεις ήταν πολλές και όπως από περιεχόμενό τους σε αρκετές περιπτώσεις αποδείχθηκε,  η ενημέρωση που υπήρχε ήταν, ή ελλιπής ή λανθασμένη.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η προσέλευση αιρετών και μη στην αίθουσα της Π.Ε.Δ.Α υπερέβη τις προβλέψεις των μελών του Δ.Σ. - ο Πρόεδρος του, κ. Γιώργος Ιωακειμίδης, ζήτησε την κατανόηση από όσους δεν μπόρεσαν να εισέλθουν στο χώρο της εκδήλωσης- με αποτέλεσμα, ένας μεγάλος αριθμός παρευρισκόμενων να παρακολουθήσει τις εργασίες της Ημερίδας από οθόνη τοποθετημένη στον ισόγειο χώρο του κτηρίου.

 

Οι εργασίες της Ημερίδας μαγνητοσκοπήθηκαν και οι ενδιαφερόμενοι να έχουν διεξοδικότερη ενημέρωση επί των θεμάτων που αναλύθηκαν και συζητήθηκαν, μπορούν να ακολουθήσουν τα εξής link στο profile της Π.Ε.Δ.Α. στο YouTube.

 

1ο Video

https://youtu.be/rpzTmfaNcRo

 

2ο Video

https://youtu.be/y7Z1jUTKRjM

 

3o video

https://youtu.be/c9UXe1Y8e80

 

4o video

https://youtu.be/TCu6ZuXfpEU

 

5o video

https://youtu.be/HCUm3-8wRcQ