Ομολογία σοκ «Τις φωτιές τις έβαζα γιατί μου άρεσε μετά να εμφανίζομαι ως εθελοντής και να βοηθάω στην κατάσβεσή τους!»…

2017-08-08 02:59
πηγή : newspallinis.blogspot.gr
Η NEWS ΠΑΛΛΗΝΗΣ όπως  πρώτη σας ενημέρωσε στις (4/8/2017) για τον Μ. Ε του Ι.  24χρονο πυρομανή δράστη κάτοικο Ανθούσας ,σας παρουσιάζει όλο το παρασκήνιο της υπόθεσης.

Η επίμονη παρουσία ενός νεαρού σε πυρκαγιές που ξεσπούσαν συχνά στην Αττική , τράβηξε την προσοχή του διοικητή του 12ου Πυροσβεστικού Σταθμού Αθηνών ο οποίος τελικά ξετύλιξε με πολύ επαγγελματισμό το κουβάρι των επαναλαμβανόμενων πυρκαγιών, στις περιοχές του Γέρακα, Ανθούσας , Παλλήνη, Ντράφι, Πικέρμι ,Διώνη και Πεντέλη.
 
Συγκεκριμένα ο διοικητής του 12ου Π/Σ Αθηνών, σε φωτιά που είχε ξεσπάσει πριν κάποιους μήνες στο Πεντελικό Όρος και στην τοποθεσία Μαυρινόρα, βρήκε και κατάσχεσε υπολείμματα μισοκαμμένων σελίδων από εγχειρίδιο βιβλίου αυτοκινήτου μάρκας BMW.
 
 Σε συνδυασμό με μαρτυρίες των κατοίκων της συγκεκριμένης τοποθεσίας αλλά και τις γύρω περιοχές στις οποίες ξέσπαγαν φωτιές ,κυκλοφορούσε αυτοκίνητο μάρκας BMW χρώματος μπορντό( ίδιο αυτοκίνητο με του συλληφθέντος).
 
Σύμφωνα με τα υπολείμματα των σελίδων του βιβλίου του Ι.Χ, αλλά και τις μαρτυρίες των κατοίκων, βασίστηκε η έρευνα του διοικητή  και των ανακριτικών αρχών του 12ου Π/Σ Αθηνών που και πρώτοι απέσπασαν την ομολογία του 24χρονου πυρομανή δράστη και σε συνεργασία με την Δ.Α.Ε.Ε διερευνήθηκε μεγάλος αριθμός εμπρησμών, από πρόθεση του νεαρού.
 
Μετά από ενδελεχή έρευνα της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε) εκδόθηκε από τον 23o Τακτικό Ανακριτή Αθηνών ένταλμα σύλληψης για τον 24χρονο Έλληνα ο οποίος και συνελήφθη.
 
 Ο 24χρονος με την σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία, αναμένεται να οδηγηθεί αύριο ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.
 
Ο δράστης φέρεται ως υπαίτιος πρόκλησης 16 πυρκαγιών από πρόθεση σε αγροτοδασικές εκτάσεις και οικοπεδικούς χώρους, στις περιοχές της Πεντέλης, της Ανθούσας και του Γέρακα το χρονικό διάστημα από 14 Μαρτίου έως την 3η Αυγούστου και όχι μόνο.
 
Όταν μάλιστα οι αξιωματικοί της Δ.Α.Ε.Ε του Πυροσβεστικού Σώματος τον ανέκριναν εκείνος δεν άργησε να ομολογήσει και τις 16 πυρκαγιές και όταν τον ρώτησαν, γιατί το έκανε, δεν πίστευαν στα αυτιά τους από την απάντηση που έδωσε…
 
«Τις φωτιές τις έβαζα γιατί μου άρεσε μετά να εμφανίζομαι ως εθελοντής και να βοηθάω στην κατάσβεσή τους!»…, είπε ο 24χρονος και άφησε πραγματικά άναυδους τους αξιωματικούς της Πυροσβεστικής.
 
 Ο δράστης όμως, ο οποίος αυτοαποκαλούνταν εθελοντής, δεν είχε λάβει σχετικά διαπιστευτήρια από την τοπική αυτοδιοίκηση ή την Πυροσβεστική ,δεν είχε στην κατοχή του πολιτικό  δίπλωμα για Ι.Χ  αλλά ούτε και επαγγελματικό. 
 
Αξίζει αυτό να αναφερθεί διότι ο 24χρονος δράστης, σύμφωνα με μαρτυρίες πολιτών του Δήμου Παλλήνης, έχει θεαθεί να οδηγεί ή να είναι συνοδηγός στο εθελοντικό πυροσβεστικό όχημα του του Δήμου Παλλήνης(σύμφωνα πάντα με μαρτυρίες κατοίκων). 
 
Ο 24χρονος δράστης έμενε στον Άγιο Μηνά- Ανθούσας, μαζί με την μητέρα του και την κατάκοιτη θεία του η οποία και τον συντηρούσε.
 
Δημιουργούνται όμως κάποια ερωτήματα..
 
Μήπως είχε σχέση ο δράστης και με άλλες φωτιές?? Όπως με αυτή του.. χαμένου ασυρμάτου?..
 
Γιατί κ. Δήμαρχε και κ. Αντιδήμαρχε ο αναφερόμενος 24χρονος δράστης οδηγούσε ή βρίσκονταν συνοδηγός το εθελοντικό πυροσβεστικό όχημα του Δήμου μας(σύμφωνα πάντα με μαρτυρίες κατοίκων), από την στιγμή που δεν είχε τα απαραίτητα διαπιστευτήρια χαρτιά και δίπλωμα???
 


Τελικά δρούσε μόνος του ή υπάρχει και συνεργός????

Από πηγές του Ραδιοφώνου Άνω Βριλησσίων και πιο συγκεκριμένα από τον Γιώργο Μάρκογλου, ο 24χρονος έμενε στον Άγιο Μηνά- Ανθούσας, μαζί με την μητέρα του και την κατάκοιτη θεία του η οποία και τον συντηρούσε. Συνεργαζόταν για πολλά χρόνια με το Σ.Π.Α.Π και είχε στην κατοχή του ασύρματο του Σ.Π.Α.Π και το αξιοσημείωτο είναι ότι πέρσι σε μια πυρκαγιά στην Πεντέλη βρέθηκε από τον πρώην διοικητή του 12ου Π/Σ, ένας ασύρματος του Σ.Π.Α.Π που η αρμόδια υπηρεσία τον είχε χρεωμένο στον δράστη ο οποίος μετά είχε εξαφανιστεί.

Και όπως αναφέρει ο Γιώργος Μάρκογλου : το θέμα εγείρει ερωτήματα, περί ελέγχου εθελοντών, οργάνωσης κτλ.. Φυσικά όχι μόνο στον ΣΠΑΠ, αλλά σε όλες τις εθελοντικές ομάδες και συνδέσμους - συλλόγους δήμων και εθελοντών.