ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Πεντέλης - Παίδων Πεντέλης ΩΡΛ

2019-11-13 19:28

Πολίτες του Δήμου Πεντέλης

Δεν έχουν περάσει πολλές εβδομάδες που είμασταν όλοι μάρτυρες της έξαρσης ενδιαφέροντος της Δημάρχου κ.Κεχαγιά για την τύχη της Πτέρυγας Μπόμπολα του Νοσοκομείου Αμαλία Φλέμινγκ. Τότε που συζητούνταν η μεταφορά εκεί ανήλικων προσφύγων και μεταναστών. Με κύριο επιχείρημα ότι ο χώρος πρέπει να παραμείνει Νοσοκομείο.

 

Εδώ και μερικές μέρες γράφεται στον τύπο ότι επίκειται η αναστολή λειτουργίας της κλινικής ΩΡΛ του δημόσιου Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης λόγω έλλειψης επαρκούς αριθμού γιατρών. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη πάγωσε τις τοποθετήσεις γιατρών που είχαν επιλεγεί με προκήρυξη η οποία είχε διεξαχθεί από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Η διαδικασία για τις μόνιμες αυτές θέσεις είχε φτάσει στο τελικό στάδιο διορισμού των γιατρών που τόσο έχει ανάγκη το Παίδων Πεντέλης (όπως και οι άλλες Μονάδες Παίδων στην Αττική).

 

Αλήθεια αν κλείσει αυτή η κλινική θα μπορούν οι υπόλοιπες κλινικές (παιδιατρικές, χειρουργικές, κλπ) να λειτουργούν κανονικά χωρίς τη συγκεκριμένη ειδικότητα; Μπορούν να γίνονται κανονικά τα τακτικά ιατρεία και οι εφημερίες σε ένα νοσοκομείο που εξυπηρετεί παιδιά οικογενειών από την ευρύτερη περιοχή όχι μόνο της Βόρειας Αθήνας αλλά και της Βόρειας Αττικής;

 

Εμείς λέμε ότι αν συμβεί κάτι τέτοιο θα είναι σαφής υποβάθμιση της παροχής υπηρεσιών δημόσιας υγείας στην περιοχή μας και θα εξωθήσει περισσότερο κόσμο να απευθύνεται εξ ανάγκης σε ιδιωτικά νοσοκομεία και ιδιώτες γιατρούς. Κι αυτό είναι ξεκάθαρα πολιτική επιλογή της Κυβέρνησης της ΝΔ.

 

Καλούμε τη Δήμαρχο να επιδείξει και τώρα την ίδια έγνοια για την διαφαινόμενη υποβάθμιση ενός δημόσιου Νοσοκομείου της πόλης μας. Εκτός κι αν το “ενδιαφέρον” για το Μπόμπολα ενεργοποιήθηκε ουσιαστικά μόνο από την κυβερνητική πρόθεση για μεταφορά ανήλικων προσφύγων και μεταναστών.

 


ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ ΠΕΝΤΕΛΗΣ