Ολοκληρώθηκε η Εβδομάδα Περιβάλλοντος του Δήμου Βριλησσίων

2016-06-07 12:24

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η Εβδομάδα Περιβάλλοντος του Δήμου Βριλησσίων, η οποία κορυφώθηκε με την από κοινού συνδιοργάνωση με τους όμορους Δήμους Χαλανδρίου και Πεντέλης και τους φυσιολατρικούς συλλόγους των πόλεών μας «Βριλησσός" και «Προστασίας Περιβάλλοντος και Ρεματιάς Πεντέλης – Χαλανδρίου» της 1ης  πεζοπορικής διάσχισης της ρεματιάς Πεντέλης – Χαλανδρίου το πρωινό της Κυριακής 5 Ιουνίου Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος.

Ο Δήμαρχος Βριλησσίων κ. Ξ. Μανιατογιάννης υποδέχτηκε, στο Πάρκο Ρεματιάς Βριλησσίων λίγα λεπτά μετά τη 1 μ.μ., τους 200 και πλέον πεζοπόρους μελών των συλλόγων και ενεργών πολιτών που αγαπούν το φυσικό περιβάλλον, οι οποίοι, έχοντας πεζοπορήσει περισσότερο από 3 ώρες, είχαν την ευκαιρία να ξαποστάσουν και να αναλάβουν δυνάμεις με φρούτα και νερά που διατέθηκαν από το προσωπικό της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος & Πολιτικής Προστασίας που είχε αναλάβει τη στήριξης της δράσης για την περιοχή των Βριλησσίων, με βάση το σχεδιασμό του Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος Α. Μαυραγάνη.

Στο χώρο της ρεματιάς πραγματοποιήθηκε παράλληλη ενημέρωση, σε όσους προσέγγισαν το σημείο από τη δυτική συνοικία των Βριλησσίων και για κάθε ενδιαφερόμενο, σχετικά με το νέο πρόγραμμα αποκομιδής οργανικών αποβλήτων και μετατροπής τους σε υψηλής ποιότητας κομπόστ σε συνεργασία με τον Ειδικό Διαβαθμιδικό Σύνδεσμο Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ). Διανεμήθηκαν έντυπο ενημερωτικό υλικό, τσάντες με κόμποστ από τα προγράμματα χωριστής διαλογής οργανικής της λαϊκής και σούπερ μάρκετ και καταστημάτων μαναβικής της πόλης μας, καθώς και σακούλες απόρριψης του οργανικού υλικού σε κατοίκους της περιοχής που καλύπτει το νέο πρόγραμμα.

Με τη δράση αυτή ολοκληρώθηκε και η φετινή (2η) Εβδομάδα Περιβάλλοντος του Δήμου Βριλησσίων.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στους Δημάρχους Πεντέλης και Χαλανδρίου κ.κ. Δ. Στεργίου και Σ. Ρούσσου, αντίστοιχα, και στους αρμόδιους Αντιδημάρχους και συνεργάτες τους.

Συγχαρητήρια στον φυσιολατρικό σύλλογο της πόλης μας «Βριλησσός», καθώς και στο «Σύλλογο Προστασίας Περιβάλλοντος και Προστασία Ρεματιάς Πεντέλης – Χαλανδρίου» για την πρωτοβουλία υλοποίησης του σημαντικού εγχειρήματος, ο Δήμος Βριλησσίων δεσμεύεται να συμμετέχει και να στηρίζει ενεργά και στο μέλλον τη συγκεκριμένη και κάθε τέτοιου είδους περιβαλλοντική και αναπτυξιακή τοπική τους δράση και εν γένει παραγωγικές συνέργειες με φορείς της Κοινωνίας των Πολιτών στον κοινό τοπικό κοινωνικό μας χώρο.

Θερμές ευχαριστίες στο "Ερρίκος Ντυνάν" και στην υπεύθυνη Επικοινωνίας κ. Ε. Χατζάκη για το τριήμερο Περιβάλλον - Υγεία με δωρεάν ιατρικές εξετάσεις στους δημότες από τις 1 ως 3 Ιουνίου στην Πλατεία Αναλήψεως, σε συνεργασία της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος με τον Οργανισμό Κοινωνικής Προστασίας (ΟΚΠΑ), στα πλαίσια της φετινής 2ης Εβδομάδας Περιβάλλοντος του Δήμου Βριλησσίων, καθώς και για παρουσία ασθενοφόρου με ειδικευμένο προσωπικό σε ολόκληρη τη διάρκεια της 1ης πεζοπορικής διάσχισης της Ρεματιάς Πεντέλης – Χαλανδρίου.

Θερμές ευχαριστίες στον Σύνδεσμο Προστασίας & Ανάπλασης Πεντελικού (ΣΠΑΠ) για τη συμμετοχή του στην Εβδομάδα Περιβάλλοντος, με τον καθαρισμό του δάσους Θεόκλητου και τμήματος της ρεματιάς στο ύψος της Π. Μελά την προηγούμενη Κυριακή 29/5 ενόψει της 1ης πεζοπορικής διάσχισης της ρεματιάς.

Θερμές ευχαριστίες στους εργαζόμενους του καταστήματος ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ της Λ. Πεντέλης στα Βριλήσσια - το οποίο συνέβαλε και στην προμήθεια φρούτων για τους πεζοπόρους, επίσης για τη συμμετοχή τους στην 2η Εβδομάδα Περιβάλλοντος 2016, με τον καθαρισμό του δάσους Θεόκλητου και τμήματος της ρεματιάς στο ύψος της Π. Μελά την προηγούμενη Κυριακή 29/5 ενόψει της 1ης πεζοπορικής διάσχισης της ρεματιάς.

Θερμές ευχαριστίες για την παρουσία και συνδρομή τους στην υποδοχή των πεζοπόρων στο Πάρκο Ρεματιάς Βριλησσίων και στην ενημερωτικής δράσης χωριστής αποκομιδής και κομποστοποίησης οργανικών στους Περιφερειακούς Συμβούλους κ.κ. Φ. Χρυσικό, Π. Δαμιανό και Αρ. Βρούστη (μέλος και της Ε.Ε. ΕΔΣΝΑ).

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στο προσωπικό της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος & Πολιτικής Προστασίας, καθώς και στα μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας που συνέδραμαν τις δράσεις, για την αμέριστη συμπαράσταση τους στην πραγματοποίηση όλων των δράσεων που περιλαμβάνονταν στο πρόγραμμα της 2ης Εβδομάδας Περιβάλλοντος του Δήμου Βριλησσίων.