Ο οδοκαθαρισμός επιστρέφει στα Βριλήσσια

2024-01-09 16:55

O Oδοκαθαρισμός επιστρέφει στα Βριλήσσια - vrilissianews.gr

Μετά από πολλά χρόνια ο Δήμος Βριλησσίων θέτει ξανά σε λειτουργία τον οδοκαθαρισμό. Με στόχο την βελτίωση του επιπέδου της καθαριότητας στην πόλη η Υπηρεσία Καθαριότητας έχει χωρίσει το Δήμο σε τομείς, λαμβάνοντας υπ' όψιν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε γειτονιάς. Κλιμάκια των δύο ατόμων από το Γραφείο Οδοκαθαρισμού θα επιχειρούν καθημερινά στα Βριλήσσια για να διατηρούνται καθαροί οι δρόμοι, τα πεζοδρόμια και οι κοινόχρηστοι χώροι της πόλης μας. 

 

Ο οδοκαθαρισμός υλοποιείται  από το προσωπικό της Υπηρεσίας Καθαριότητας στο πεδίο χειρωνακτικά (σκούπα χειρός και μεγάλο φαράσι). Σε συνεργασία με τα κλιμάκια του οδοκαθαρισμού θα επιχειρεί και η μεγάλη μηχανική σκούπα, η οποία έχει και τη δυνατότητα της πλύσης του οδοστρώματος. Με αυτόν τον τρόπο υλοποιείται αποτελεσματικά και καθημερινά ο οδοκαθαρισμός σε πεζοδρόμιο και οδόστρωμα.


Προκειμένου να ενισχυθεί περαιτέρω η ομάδα οδοκαθαρισμού, σχεδιάζεται να προστεθεί μια ακόμα μηχανική σκούπα. Το προσεχές διάστημα οι εργασίες θα εντατικοποιηθούν με ενίσχυση του προσωπικού του γραφείου οδοκαθαρισμού, αύξηση της περιοδικότητας των δράσεων αλλά και ενίσχυση σε μηχανικά μέσα όπως. μικρό πλυστικό και μηχανική σφουγγαρίστρα πλακών πεζοδρομίου. 


Ο Δήμαρχος Βριλησσίων Γιάννης Πισιμίσης δήλωσε: «Βήμα-βήμα, κάθε ημέρα αλλάζουμε την εικόνα της πόλης μας. Δημιουργούμε τις συνθήκες για μια πόλη καθαρή, φιλική και ανθρώπινη. Η ανάταξη της Καθαριότητας συνιστά βασική μας προτεραιότητα. Προεκλογικά δεσμευτήκαμε για την επαναλειτουργία του Οδοκαθαρισμού στην πόλη μας. Το κάνουμε πράξη πέντε εργάσιμες ημέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων μας. Καθαρίζουμε τους δρόμους μας, ομορφαίνουμε ξανά την πόλη μας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους εργαζομένους του Δήμου, της Υπηρεσίας Καθαριότητας και τα στελέχη του Γραφείου Οδοκαθαρισμού που θα δίνουν καθημερινά τον αγώνα για να είναι η πόλη μας καθαρή και να ζητήσω από όλους τους συμπολίτες μας να αγκαλιάσουν αυτήν την προσπάθεια, σεβόμενοι τον δημόσιο χώρο»