Ο Λευτέρης Παπακώστας στην άΠΕΙΡΟ χΩΡΑ

2019-04-10 10:39
https://apis.mail.yahoo.com/ws/v3/mailboxes/@.id==VjN-gJ8c76tBf-AMpj58hh7MhOzY2i3O-3jvJjv-Hxi773Q5l0HOqrkxgbb4uxCIv2OTiKdxg-mXPd1vodbO6ABDUQ/messages/@.id==AHuWnv9YJgVwXK2WCQ6iGGDfDt0/content/parts/@.id==1.2/thumbnail?appId=YahooMailBasic&downloadWhenThumbnailFails=true&pid=1.2
Εγκάρδια σας προσκαλούμε την Πέμπτη 11 Απριλίου, στις 7.300 μ.μ. στην παρουσίαση
του τελευταίου βιβλίου του Λευτέρη Παπακώστα
Ένας κυβερνήτης για την Ελλάδα
άΠΕΙΡΟΣ χΩΡΑ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ -ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ
Σισμανογλείου 10, Βριλήσσια, 211 410 9989

Ο Λευτέρης Παπακώστας κατάγεται από τη Σκουληκαριά της Άρτας. Σπούδασε στο Ιστορικό - Αρχαιολογικό τμήμα της Φιλοσοφικής Σχολής Θεσσαλονίκης και έκανε μεταπτυχιακό στην Αθήνα. Υπηρέτησε σε σχολεία της Μέσης Εκπαίδευσης και για πολλά χρόνια δίδαξε στο Πειραματικό Λύκειο Αναβρύτων, από όπου αποχώρησε για να αναλάβει τη διεύθυνση σε Λύκεια της περιοχής της Αττικής μέχρι το τέλος της θητείας του στη δημόσια εκπαίδευση. Η διδασκαλία της ιστορίας στους μαθητές του Λυκείου, μέσα από έναν γόνιμο προβληματισμό και αναζήτηση των πηγών, καθώς και η μελέτη της λογοτεχνίας, αποτέλεσαν το βασικό του μέλημα όλα τα χρόνια της θητείας του στην εκπαίδευση.
Επί πολλά χρόνια διετέλεσε παρουσιαστής στην κρατική τηλεόραση, πάνω σε θέματα που αφορούσαν τη δημοτική και τη λαϊκή μουσική.
Στο συγγραφικό του έργο περιλαμβάνονται:
"Πενήντα κείμενα ζητούν παραλήπτη", άρθρα και δοκίμια.
"Ο νικητής τα παίρνει όλα", μυθιστόρημα με γνώμονα την εσωτερική μετανάστευση στη μεταπολεμική Ελλάδα.
"Αναρχικώς πολιτευόμενοι", Διπλωματία και πολιτική στη νεότερη Ελλάδα 1821-1936, ιστορικό, (Εκδόσεις Αγγελάκη, 2014)
"Μέρες Αντίστασης", Η εθνική αντίσταση μέσα από τα απομνημονεύματα του οπλαρχηγού του ΕΔΕΣ Α. Παπακώστα, ιστορικό, (Εκδόσεις Αγγελάκη, 2016).
Επίσης στο έργο του περιλαμβάνονται εκατοντάδες άρθρα και δοκίμια δημοσιευμένα στον ημερήσιο και περιοδικό τύπο, με θέματα ιστορικού, πολιτικού και κοινωνικού προβληματισμού, ομιλίες και διαλέξεις με ιστορικά, κοινωνικά και πολιτικά θέματα.

 

Ώρα σε Βριλήσσια:

Επικοινωνία

Ραδιόφωνο Άνω Βριλησσίων radioanovrilissia@yahoo.com